Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEŠĆENO Uz rub šume pronađene eksplozivne naprave

Protupješačke mine i ručne bombe kraj ceste

11.03.2009.
u 15:27

Ovaj je utorak 32-godišnjakinja prilikom šetnje s psom u Pešćenu u općini Konjščini uz rub šume pučkog naziva Zemeljnjak pronašla kartonsku kutiju u kojoj su nalazila minsko-eksplozivna sredstva.

Crna vreća
Žena je obavijestila policiju, a mjesto pronalaska je policija osigurala do dolaska službenika za protueksplozijsku zaštitu koji je otkrio 14 protupješačkih nagaznih antimagnetnih mina, pet ručnih bombi M-75 i jednu ručnu bombu domaće izrade. Gospođa koja je pronašla naprave kaže:

- Šetala sam s psom oko 10 sati ujutro i uz rub šume, tik do puta vidjela crnu vreću. Iz znatiželje sam je otvorila, a u njoj je bila kartonska kutija i ekspolzivne naprave. Nisam ništa više dirala, nego sam odmah nazvala policiju. Uskoro su stigli i tada su oni to preuzeli, nisam vidjela što je sve bilo unutra. Nisam se uplašila, samo mi je drago što sam to pronašla ja, a ne neko dijete. Drago mi je što je sve dobro završilo.

Predaja oružja policiji
Mještani kažu da je neodgovorno tako ostaviti eksplozivne naprave. U policiji pak kažu: - Podsjećamo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje i ne ostavljaju ih bez nadzora na javnim površinama jer ugrožavaju sigurnost i dovode u opasnost druge građane, a posebno djecu koja iz radoznalosti diraju takve predmete.

Želju za dragovoljnom predajom oružja i eksplozivnih naprava treba prijaviti na broj 92 ili najbližoj policijskoj postaji, pričekati dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i s vozilima bez policijskih obilježja i na siguran način preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, podsjeća policija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije