Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno aktivne

Protiv silovanja u toplesu prosvjedovale usred Louvrea

Femen (1)
Reuters/Pixsell
04.10.2012.
u 12:00

Nekoliko aktivistica zbog silovanja žene u Tunisu u toplesu je prosvjedovalo ispred kipa Miloske Venere vikajući "Ovdje smo da zaustavimo silovanje žena"

Aktivistice grupe Femen koja se bori za zaštitu ženskih prava ponovno su bile u akciji. Ovaj put su polugole, odnosno u toplesu, prosvjedovale u muzeju Louvre u Parizu, a razlog prosvjeda bio je silovanje žene u Tunisu koju je policija optužila nakon što ih je prijavila.

Nekoliko aktivistica zbog toga je u toplesu prosvjedovalo ispred kipa Miloske Venere vičući: "Ovdje smo da zaustavimo silovanja žena".

– Dok god ste žena, potencijalna ste žrtva silovanja. A situacija koja se dogodila u Tunisu gdje su ženu silovala dva policajca, a potom je optužili jer ih je prijavila, nevjerojatna je i pokazuje u kakvom zapravo svijetu živimo. Pokazuje da svaki dan možemo postati žrtva silovanja – rekla je aktivistica Inna Shevchenko. Dodala je da su Louvre izabrale zbog kipa Miloske Venere koja je simbol žene, ali je bez ruku.

– Došle smo pokazati da mi imamo ruke kojima ćemo zaustaviti silovanja. Uvijek ćemo se boriti za to – rekla je.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
12:27 04.10.2012.

ima li koji normalni odgovor zbog cega moraju da se skinu ! ali i zbog cega one zakon krse zakon o pokrivanju svojih intimnih djelova tijela.

OB
-obrisani-
12:24 04.10.2012.

cijenim njih protest za zenu silovanu u tunisu, ali nacin na koje oni prosveduju i odabir tunisa samo kao mjesto je totalno neakzeptirajuci..ima dosta silovanja i po zapadu pa bi bolje bilo protestirati kulturno i obucene, i ne samo zaa tunis kao specijalni cilj

OB
-obrisani-
12:21 04.10.2012.

skidaju oben gole, da bi prosvjedovale za tunis...absurd kako one protestuju, zalazem se za prava i zena i svih ali sam protiv ovakvih protesta, to nema nikakvu logiku one za mene zapravo cine prekrsaj zakona jer gola se skinuti zaza to neke zemlje imaju posebna mjesta a ne javno pred ocima ljudi koji ovako nesto ne zele da vide to vrijedja prolaznike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije