Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavao Josić

Protiv ovog vukovarskog vijećnika u tri godine podignuto je 6 sudskih tužbi

Pavao Josić
Foto: Branimir Bradarić
18.05.2020.
u 13:50

Najnovija tužba stigla je nedavno od strane gradonačelnika Penave koji me je tužio za riječi koje sam rekao u predizbornoj kampanji još 2017. godine. Na istim tim izborima Penava je pobijedio, kaže Josić

Nisam ispred Živog zida izabran za vijećnika u Gradskom vijeću Vukovara kako bih s vladajućima prijateljevao, družio se, slagao u mišljenjima ili pak jeo i pio na račun građana. Iznimno sam ponosan na činjenicu što sam vijećnik kojega su više puta tužili gradonačelnik Ivana Penava i direktori tvrtki kojima je Grad većinski vlasnik. I danas im mogu poručiti kako ću svoj vijećnički mandat odraditi do kraja  na isti način, a Penava i njegovi direktori neka me demantiraju dobrim rezultatima i kvalitetnijim životom – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare vukovarski gradski vijećnik Pavao Josić koji je i koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prema njegovim riječima u 3 godine njegovog djelovanja kao gradskog vijećnika, gdje je imao i jednu pauzu, protiv Josića je podignuto 6 sudskih tužbi u kojima se na ime duševnih boli i pretrpljenih šteta traži isplata 300.000 kuna. Tu je i prijetnja od 5 godina zatvora.

– Najnovija tužba stigla je nedavno od strane gradonačelnika Penave koji me je tužio za riječi koje sam rekao u predizbornoj kampanji još 2017. godine. Na istim tim izborima Penava je pobijedio. Politika Ivana Penave i njegovih koalicijskih partnera Vukovar je vratila 30 godina unazad. Svi oni su svjesni kako nemaju znanja ni sposobnosti i shvaćaju kako samo mržnjom i strahom se mogu održati na vlasti. Zbog svega toga danas imamo ovakvo stanje u gradu – kazao je Josić.   

Najavio je kako će i dalje nastaviti sve svoje spoznaje o malverzacijama, nenamjenskom trošenju sredstava i slično prijavljivati nadležnim tijelima i javljati informacije medijima kako bi cijela javnost doznala što se i kako radi.  

Osvrnuo se i na zadnje događaje u gradu i obračune u središtu grada huligana rekavši kako za sve te događaje najodgovornijim smatra gradonačelnika Penavu i njegovu politiku. Tvrdi kako je i policija upoznata sa mogućnostima obračuna ali da niti oni nisu reagirali na pravi način.

– Zbog svega toga danas imamo situaciju da se neki kafići zatvaraju od straha od nereda. Danas se zatvaraju srpski kafići, a sutra će hrvatski jer huligani ne biraju gdje će napraviti problem. U isto vrijeme čelnici grada šute – zaključio je Josić.

Ključne riječi

Komentara 1

ŽA
ŽalosnaSova2
18:43 18.05.2020.

O Penavi ništa lijepo. To je najlošije što se smije reći. Od kada je on gradonačelnik Vukovara, stanje i suživot je drastično pogoršan. Tipično odvraćanje pozornosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije