Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U novom proizvodnom pogonu EMPWR zaposlit će još 50 ljudi

Proteinske pločice iz Nove Gradiške šire se prema europskom tržištu

22.12.2021.
u 00:25

EMPWR je relativno mlada kompanija koja je 2015. krenula s 10 milijuna proteinskih pločica, a 2021. godinu završava sa 130 milijuna pločica.

Dobre vijesti dolaze iz Nove Gradiške. Tvrtka EMPWR uložit će 150 milijuna kuna u proširenje svoje tvornice u novogradiškom industrijskom parku te zaposliti još 50 radnika. Riječ je o tvornici koja proizvodi visokoproteinske čokoladne pločice i trenutačno zapošljava oko 290 ljudi.

Cilj je projekta povećanje prostornih kapaciteta, tehnološko unapređenje te povećanje proizvodnje. Povećanje kapaciteta Provedbom investicije planira se povećanje proizvodnih kapaciteta a 30 posto. Bit će to novi impuls za daljnji rast tvrtke na europskom tržištu. Otvaranju radova na proširenju pogona prethodilo je potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina između Industrijskog parka Nova Gradiška i tvrtke EMPWR sredinom godine.

- Povijest EMPWR-a je dinamična i uspješna, od greenfield investicije došli smo do 290 zaposlenika. Relativno smo mlada kompanija koja je 2015. započela s 10 milijuna proteinskih pločica, a 2021. završavamo sa 130 milijuna pločica. To je projekt koji će osigurati prosperitet grada Nove Gradiške i zapošljavanje novih ljudi. Pred nama je nova faza rasta i razvoja - rekla je Katica Miholić, direktorica tvrtke.

Otvorenju radova na proširenju tvornice koja je od velike važnosti za Slavoniju prisustvovala je i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Nataša Mikuš Žigman. Ona je naglasila kako će Ministarstvo i Vlada RH i dalje pružati ruku takvim investicijama kako bi stvorili što bolju investicijsku klimu.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

- Svjedočimo primjeru uspješne investicije i pružamo ruku upravo proizvodnim investicijama, a nastavit ćemo raditi na stvaranju još povoljnijih uvjeta aktivnostima na fiskalnom i administrativnom rasterećenju poslovanja. Želimo poticati proizvodna ulaganja i nove tehnologije, s naglaskom na zelenu tranziciju i smanjenje štetnog utjecaja na okoliš. Nadam se da će ovo biti poticaj za druge tvrtke da dođu i ovdje pokrenu poslovanje - rekla je Mikuš Žigman.

Radove je službeno otvorio predsjednik uprave tvrtke EMPWR-a Peter Denolf, s porukom da je kompanija fokusirana na proizvode nove generacije s rastom u svjetskim razmjerima i planovima za tržište SAD-a. Naglasio je da tvrtka na tome ne namjerava stati, ističući podršku lokalne vlasti, koja je također vrlo bitna u vizijama proširenja.

- Zadovoljni smo podrškom lokalne zajednice našem projektu, a nudimo stabilnu budućnost. Razlog što ovdje ulažemo su novi ljudi koji će nam se u nastavku projekta pridružiti. Za uspjeh ovakvih projekata ključni su izvrsnost u proizvodnji te ozbiljna strateška planiranja - naglasio je Denolf.

Globalni lider Hrvatska tvrtka EMPWR proizvodni je dio belgijske grupacije EMPWR, globalnog lidera u proizvodnji proteinskih pločica. Proizvodi su im poznati po blagim teksturama i iznenađujućim kombinacijama okusa. Prošlu godinu tvrtka je završila s oko 360 milijuna kuna ukupnog poslovnog prihoda i s 229 radnika. Ove godine broj zaposlenika porastao je za 70-ak, a u planu su i nova zapošljavanja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije