Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kritičnom je stanju

Prosvjednik s palestinskom zastavom samozapalio se ispred izraelskog konzulata u Atlanti

People protest in support of Palestinians amid the conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas in New York
Foto: Andrew Kelly/REUTERS/Ilustracija
1/32
02.12.2023.
u 07:50

"Tužni smo zbog samospaljivanja na ulazu u uredsku zgradu", izjavila je generalna konzulica Izraela za jugoistočni dio SAD-a Anat Sultan-Dadon

Prosvjednik s palestinskom zastavom zapalio se u petak ispred izraelskog konzulata u Atlanti, objavila je policija. Prosvjednik, koji nije identificiran, u kritičnom je stanju, rekao je načelnik policije Darin Schierbaum na konferenciji za novinare. Ozlijeđen je i zaštitar koji je pokušao intervenirati.

“Vjerujemo da je zgrada sigurna i ne vidimo nikakvu prijetnju”, rekao je načelnik. "Ovo je bio čin ekstremnog političkog protesta."

Prosvjednik je stigao ispred poslovne zgrade u kojoj se nalazi konzulat i nekoliko tvrtki i polio se benzinom, rekla je policija. "Tužni smo zbog samospaljivanja na ulazu u uredsku zgradu", izjavila je generalna konzulica Izraela za jugoistočni dio SAD-a Anat Sultan-Dadon za ABC News. "Tragično je vidjeti da se mržnja i huškanje prema Izraelu izražava na tako užasan način. Svetost života naša je najveća vrijednost."

VEZANI ČLANCI:

Izrael je u petak nastavio svoju vojnu ofenzivu u Gazi nakon što su propali pregovori o produljenju jednotjednog primirja.

Izrael je obećao da će uništiti Hamas nakon što je militantna skupina napala južni Izrael 7. listopada, ubivši 1200 ljudi i uzevši 240 talaca, prema izraelskim podacima. Više od 15.000 stanovnika Gaze ubijeno je tijekom izraelskog napada, kažu palestinski dužnosnici. 

Sukob je potaknuo stotine prosvjeda i skupova diljem SAD-a, kako u znak podrške Palestincima tako i Izraelu.

VIDEO Prekid primirja u Gazi, Izrael nastavio s napadima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije