Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u damasku

Prosvjednici rajčicama i jajima gađali američkog veleposlanika

Bašar al-Asad
AFP/PIXSELL
29.09.2011.
u 19:00

Roberta Forda napali su simpatizeri sirijskog predsjednika Bašara al-Asada ispred ureda oporbenog političara.

Američki veleposlanik u Siriji Robert Ford "izrešetan" je jajima i rajčicama ispred ureda oporbenog političara Hasana Abdula Azima u Damasku, prenosi BBC.

Dvojicu muškaraca napalo je stotinjak simpatizera sirijskog predsjednika Bašara al-Asada koji su pokušali ući u ured. Kad je naišao Ford, koji je u uredu imao zakazan sastanak s Abdulom Azimom, prosvjednici su ga okružili i počeli gađati. Veleposlanstvo je izvijestilo da je Ford neozlijeđen, ali su u napadu oštećena vozila veleposlanstva.

– Prosvjedovali su na ulici i na ulazu u zgradu. Pokušali su provaliti vrata mog ureda, ali nisu uspjeli. Čim je veleposlanik došao oko 11 sati, čuli smo buku i neprijateljske slogane. Prosvjednici su pokušali napasti moj ured – ispričao je Abdul Azim, vođa ilegalne Arapske socijaldemokratske unije.

Nemilom događaju prethodila je izjava ministarstva vanjskih poslova u kojoj se SAD optužuje za poticanje nasilja protiv sirijske vojske. Optužba je došla nakon što je glasnogovornik State Departmenta Mark Toner u utorak rekao kako "nije iznenađujuće" da oporba koristi nasilje u borbi protiv vojske.

Sirijska vlast poznata je po brutalnom gušenju protivnika i uopće kršenju ljudskih prava, zbog čega su joj Europska unija i SAD nametnuli sankcije. No Asad još uvijek ima prijatelje u međunarodnoj zajednici, poput Kine i Rusije, čija su vodstva spomenute sankcije osudila.

Komentara 44

PH
Prometej.hr
03:33 30.09.2011.

Amerikanci, Britanci i zhidovi nadolivaju ulje u Siriji u svrhu da se stvori gradjanski rat....zato se i zovu Gospodari Kaosa Iz svakog kaosa izadju jos bogatiji, mocniji s vise teritorija.

OB
-obrisani-
19:16 29.09.2011.

Abdul Azim,još jedan CIA treniran špijun za vođe pobune,poput onih u Libiji ili poput Kasparova u Rusiji.

RE
@rea
19:49 29.09.2011.

Zaboli Roberta za Hasana Abdula Azima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije