Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U središtu Rijeke

Prosvjed zbog prevelikih cijena grijanja

Energo, prosvjed
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
09.04.2015.
u 12:50

Okupljanje je u jednom trenutku preraslo u incident, kada se dio prosvjednika "oteo kontroli" i predvođeni Slavicom Šotom iz udruge Pokret otpora – Riječani protiv korupcije ušao u zgradu gradske uprave

Pred početak današnje sjednice Gradskog vijeća Rijeke pred zgradom gradske uprave na Korzu okupilo se dvjestotinjak prosvjednika koji su glasnim povicima, zvižducima i prozivanjem upozorili na previsoke cijene grijanja koje je skrojila gradska tvrtka Energo.

I dan ranije, u srijedu poslijepodne središtem grada prošlo je tisuću Riječana u prosvjednom hodu protiv skupog Energa, a oni najgorljiviji okupili su se ponovno jutros kako bi, za trajanja sjednice na kojoj se na prijedlog oporbe raspravlja o Energu, još jednom pokazali da su ogorčeni zbog astronomskih računa.

No, okupljanje je u jednom trenutku preraslo u incident, kada se dio prosvjednika "oteo kontroli" i predvođeni Slavicom Šotom iz udruge Pokret otpora – Riječani protiv korupcije ušao u zgradu gradske uprave. Morali su intervenirati zaštitari i Josip Kukljan, pokretač inicijative "Protiv skupog Energa" , vođa prosvjednog hoda i okupljanja , kako bi se situacija smirila. 

>> Na crnoj listi 2500 više onih koji ne isplaćuju plaće radnicima

Komentara 2

GU
gustirna
13:30 09.04.2015.

Vidi ti vidi,zale se protiv jugkslovenske crvene bratije tek kada ih lupne po đepu.....bravo druze obersbel....sredi i pokradi te jadnike i imat ces dosta za sebe,partiju,frljice,jovanovice,stevanovice.....autohtone rijecane srpskog porekla....ali traktor je izdrzljiv....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije