Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
austrija

Prosvjed Turaka nakon neonacističkog napada u Beču

28.10.2013.
u 12:02

Bečka policija potvrdila je napad i tjelesnu povredu jedne osobe te uhićenje devet osoba.

Gotovo svi austrijski mediji u ponedjeljak izvještavaju o nedjeljnom napadu skupine od 40-tak ultradesničarskih huligana na turski Kulturni centar (ATIGF) u Beču. Bečka policija potvrdila je napad i tjelesnu povredu jedne osobe te uhićenje devet osoba.

List Österreich piše kako je u napadu neonacista povrijeđen i u bolnicu prebačen Rudolf F. (53) član uprave Komunističke sindikalne međunarodne inicijative (KOMintern), koja je u vrijeme napada zasjedala u prostorijama ATIGF-a u 10 bečkom stambenom okrugu Favoriten.

Prema izvješću KOMinterna napadači su bili „štapovima, letvama i bocama naoružani neonacisti“.

Dnevnik Kurier navodi, pozivajući se na policijske izvore, kako je riječ o članovima huliganske ultradesničarske skupine „Besmrtni Beč“, inače nogometnim navijačima bečke Austrije kojih se je uprava Kluba početkom godine javno odrekla i zabranila im svaki pristup stadionu.

Napad na turski Centar dogodio se je u nedjelju u podne, samo dva sata prije početka nogometnog derbija između dvaju bečkih gradskih rivala Austrije i Rapida.

Istraga je u tijeku, a u nju je uključena i Pokrajinska služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma, kako bi se rasvijetlila moguća politička pozadina napada.

Ogorčeni bečki Turci i ATIGF potpomognuti KOMinternom najavili su za ponedjeljak u 17 sati na Viktor-Adler-Platzu u Beču zajednički prosvjed.  

>> Rafael Correa: Obamina retorika podsjeća na nacističku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije