Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demografski plus
Povratak na članak

Prošle godine najviše djece rođeno na Jadranu i sjeveru Hrvatske, a ovo su najčešća imena

Već neko vrijeme u modi su kraća imena, a u 2019. najviše mališana nazvano je Luka i Mia. Također, za nekoliko godina školski razredi bit će puni Davida, Jakova, Ivana i Petara, a najviše djevojčica odazivat će se i na imena Ema, Lucija, Sara i Nika.

Komentari 5

DU
Deleted user
18:12 19.11.2020.

Nema nikakvog demografskog plusa. Fertilitet je i dalje oko 1,5. Kao i ostala zapadna društva, upali smo u začarani krug trčanja za karijerom, novcima i samorealizacijom. Sada će netko napisati - "treba mladima osigurati radna mjesta bla, bla" no to je floskula. Mladi ne žele djecu u broju koji je dovoljan za običan obrtaj generacija. Sa vrha Europe se to i podržava, jer je politika odlučila ići na određenu zamjenu stanovništva, pa se ne poduzimaju nikakve ozbiljnije mjere (tu su izuzetak zemlje oslobođene genderizma Mađarska, Poljska i Rusija).

VL
SI
sisavac
16:31 19.11.2020.

U međimurju su za rast zaslužni romi, na jadranu bh građani. Al svi su oni hrvati!

VL
KO
Kovid
00:17 20.11.2020.

U ovoj tugi i nešto lipo Sve prava Hrvatska imena

VL
BE
Beskucnik
05:05 20.11.2020.

20 % sve rodene dijece u U Medimurju su Romi , u Metkovicu i Splitu , BiH i turizam drze jos plusu , treba vidjet btoj prvasica , jer ovi iz BIH ne idu u skolu u Hrvatskoj , ono sto plasi je da ce i od tih 35 tis. dobar dio odselit van , a da u BiH u ovom trenutku ima skoro toliko migranata

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.