Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVJANSK

Proruski prosvjednici na istoku Ukrajine priveli promatrače OESS-a

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
25.04.2014.
u 20:11

Gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarev rekao je da su prosvjednici sumnjali da je u autobusu kijevski špijun

Proruski prosvjednici na istoku su Ukrajine zaustavili autobus u kojemu su se među ostalima nalazili i promatrači OESS-a.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je autobus sa sedam pripadnika OESS-a i petero ukrajinskih časnika zaplijenjen u Slavjansku, gradu na istoku Ukrajine i uporištu protivnika kijevske vlade, a neki su mediji objavili i da je riječ o otmici.

Vođa lokalnih prosvjednika objavio je pak da je autobus zaustavljen jer su među putnicima bili ukrajinski vojnici, prenosi Voice of Russia. Gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarev rekao je da je autobus zaustavljen na kontrolnoj točki, a putnici prebačeni u zgradi u kojoj se nekad nalazio mjesni ogranak ukrajinske sigurnosne službe SBU.

- Provjeravamo identitete i pozadine OESS-ovih promatrača i časnika - rekao je Ponomarev, dodaujući kako su prosvjednici vjerovali kako je među dužnosnicima kijevski špijun.

>> Liberalni cafe: Je li federalizacija Ukrajine koju predlaže Rusija rješenje za krizu?

>> 'Rusija se ponaša kao gangster, želi izazvati treći svjetski rat'

>> Bacili bombu iz jurećeg auta i ozlijedili 7 ljudi. Pao i zrakoplov?

Komentara 7

Avatar superhik74
superhik74
21:13 25.04.2014.

Petoro Ukrajinskih casnika? Zaboravili ste spomenuti taj sitni detalj.

Avatar superhik74
superhik74
21:37 25.04.2014.

Ukrajinski vojnici se svercali uz "promatrace" OESS-a. Ha, ha, ha...pa ih uhvatilo.

Avatar poklon1234
poklon1234
11:40 26.04.2014.

što rade uk časnici u oess misiji?! zar su njemci zaboravili prošlost i ruse opet smatraju za idiote... 'historia magistra vitae est' :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije