Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Proruski kandidat najjači, a ključ ukrajinskih izbora drži tajkun

Julija Timosenko
AFP
17.01.2010.
u 16:58

Viktor Janukovič i premijerka Julija Timošenko vode. Predsjednika Viktora Juščenka, koji slovi za potpunog autsajdera samo senzacija može odvesti u drugi krug

Ne dogodi li se senzacija, uvjerljiv pobjednik prvoga kruga nedjeljnih predsjedničkih izbora u Ukrajini bit će Viktor Janukovič, kojem je glasačka baza rusofilni istok zemlje. Ankete mu predviđaju više od 30 posto glasova. Premijerka Julija Timošenko vjerojatno će biti druga jer prema istraživanjima dobiva od 10 do 25 posto glasova. Oboje se zauzimaju za bolje odnose s Rusijom. Sadašnji prozapadni predsjednik Viktor Juščenko odavna je austajder s popularnošću između 3 i 5 posto. Pretvorbeni bankar Sergej Tigipko, neovisni kandidat i multimilijunaš sa 12 posto opasno se približio J. Timošenko. On je kritizirao i nju i Janukoviča, a ako i ne bude drugi, njegova bi podrška u drugom krugu mogla odlučiti pobjednika. Guardian nagađa da bi mu J. Timošenko u zamjenu za potporu mogla ponuditi mjesto premijera. Na istoku Ukrajine rasprave je izazvao dolazak navodno 400 promatrača iz Gruzije. Proruske snage tvrde da je među njima mnogo obavještajaca. Uhićeno ih je četvero, a dvoje je pretučeno.

Komentara 6

BU
bubaclex
07:25 18.01.2010.

ovaj rusofilni istok Ukrajine pandan je ovim krajevima gdje je Bandić kupovao glasove (Hercegovina i raznorazne zabiti)

UK
Ugo Kajvez
20:05 17.01.2010.

trunchbull . Usput .... da se ne zaboravi ...... germani i anglosaksonci smatraju SVE slaven manje vrijednim i nižom vrstom .......

ĐK
đoko_krstaš
18:09 17.01.2010.

ovaj tajkun mora da je ruski šesterokrakaš hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije