Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.11.2014. u 12:00

Radi kamuflaže pravog deficita koji će, uvjereni su mnogi ekonomisti, i iduće godine biti negdje na razini ovogodišnjeg minusa od 15 do 16 milijardi kuna, ministar financija Boris Lalovac, vodeći se političkim zadatkom koji je dobio od svog šefa poštimao je brojke kako bi deficit 2015. bio podnošljivih 12,2 milijarde kuna...

Papir trpi sve – čak i najvažniji godišnji dokument bilo koje, pa tako i vlade Zorana Milanovića, nacrt državnog proračuna za 2015. godinu.

Nacrt proračuna pretrpio je još jednom svu silu nerealnih brojki i slova. Radi kamuflaže pravog deficita koji će, uvjereni su mnogi ekonomisti, i iduće godine biti negdje na razini ovogodišnjeg minusa od 15 do 16 milijardi kuna, ministar financija Boris Lalovac, vodeći se političkim zadatkom koji je dobio od svog šefa poštimao je brojke kako bi deficit 2015. bio podnošljivih 12,2 milijarde kuna. Vlada je ponovno precijenila visinu planiranih proračunskih prihoda, a vjerojatno je precijenila i svoje “reformskekapacitete, posebice disciplinu vlastitih ministara od kojih očekuje da se drže zadanih limita i u 2015. potroše znatno manje nego ove godine.

Posebno smo skeptični prema planu Vlade da rashode za zaposlene smanji za 646 milijuna kuna. Ako treba, taj će cilj, poručuju iz Banskih dvora, postići ili milom ili silom. Ako stvari krenu loše, u lipnju će smanjiti osnovice plaće za zaposlene u državnoj administraciji. Ima li nekog ozbiljnog tko vjeruje da će Vlada šest mjeseci prije izbora širom otvoriti bokove i srezati plaću više od 200 tisuća službenika? Jer i oni su glasači.

>>Ne ostvare li se planirane uštede, Vlada će rezati plaće državnim službenicima

>>Kako to da ste smrad korupcije osjetili tek kad je Bandić prestao biti član SDP-a?

Komentara 2

DU
Deleted user
13:01 13.11.2014.

Kao uostalom i sve ono sto je ova vlada "napravila" u ove 3 godine!!!

JA
james49
12:54 13.11.2014.

I sam naslov članka je nerealan. Jer kako se može predvidjeti što će realno? Osim kod babe vračare. Svaki proračun je lista želja, kao i pismo Kristkindlu za Božić. Na kraju dobijemo ono koliko su nam roditelji u stanju kupiti. Pisanje ovakvih članaka je čisto filozofiranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije