Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od pomirdbe
Povratak na članak

Propao dogovor s Vladom, u četvrtak štrajk u školama!

Bez ikakvih jamstava i rokova, ne možemo pristati na obećanje i idemo u najavljeni štrajk, rekao je nakon sastanka s predstavnicima Vlade Željko Stipić, šef Preporoda

Komentari 12

AR
arhi
14:43 26.11.2012.

Stvar je u tome da štrajkaju svake godine, ali bez uspjeha. A ne jer stalno imaju nove zahtjeve. I stalno odustaju zbog školske godine koja je u tijeku. Ako neko misli da su prestali štrajkati zbog ispunjenja zahtjeva, vara se. Umjesto povišice koju čekaju godinama režu im plaće, po meni je to apsurd. Nisam profesor niti radim u prosvjeti, ali da ljude nije briga za obrazovanje to je strašno...

VL
SN
Snowman
16:47 26.11.2012.

Sluzbenici dtrzave i strajk. Pa Vi niste normalni, imate siguran posao dal to nista ne broji. Vama treba netko kao onomad Gdja. Techer u Engleskoj. Sve sindikate ponistit i poceti ispocetka. Ako zelite strajk onda mora postojat mogucnost da Vam se da odkaz.

VL
Avatar petruserectus
petruserectus
19:14 26.11.2012.

maca faca a što bi ti na izborima? Glasala za HDZ opet. Narod je rekao što misli o vama. Prošlo je to vrijeme Hrvat uz Hrvata. Vi ste se pokazali. Ali izbori bi bili dobra solucija. Samo vi HDZ bi izbore svake godine dok ne pobijedite.

VL
OB
-obrisani-
22:36 26.11.2012.

Novca ima! Samo ga treba znati dobro i pravedno rasporediti. Neka najprije vlada, ministarstva smanje broj službenih automobila, smanje broj putovanja po svijetu, započnu racionalno funkcionirati bez rasipanja i pljači i pronevjera, ukinu financiranje Dokumente, GOLJP-a, HHO-a, ... raznih nekulturnihh aktivnosti, SNV-a, "Novosti", ... eto odmah više od dvije milijarde kuna uštede.

VL
MF
maca faca
14:23 26.11.2012.

da smo pametni stao bi Hrvat uz Hrvata i tražili prijevremene izbore

VL
AA
Aartur
14:34 26.11.2012.

Ne sekiram se zbog ovog štrajka, ne znam da li je unazad 10 godina uopće bila makar jedna godina bez da su učitelji štrajkali? Mislim da nije. Brinut ću se tek kad tzv. realni sektor izađe na ulice jer oni su ti koji financiraju i ovaj štrajk.

VL
SE
sestrićna
16:16 26.11.2012.

doček generala na trgu je put kojim hrvati trebaju krenuti..

VL
IN
intellegens
17:02 26.11.2012.

Vlada bi vam dala kad bi imala ali ona nema. Kome uzeti ? Kako uzeti? Kako platiti kamate na kredite? Kako otplatiti glavnicu? Vise niko ne daje kredite nekome kad znas da ti taj nikada nece vratit novac. Dizu se godinama krediti, prodaju se firme.... da bi se platile mirovine i place javnom sektoru. Moze se trositi samo ono sta se ima a nema vise. Penzioneri imaju 2300 kuna mjesecno za 40 godina rada. Zasto?

VL
OB
-obrisani-
18:18 26.11.2012.

Vlada sebi nije rezala troškove i ponaša se u skladu sa svojim ambicijama. Svakim danom nešto novo nam nameću, te je sigurno da ono što su isplanirali oduzeti, počeli su sa Kolektivnim ugovorima to će i ostvariti milom ili silom.. Poneki sindikalisti su im privrženi i u četiri zida odlučuju o sudbinama onih koji su im do nedavno vjerovali. Ovoga bi izdvojio. Želio bi da narod pobijedi sa nepristranim nekorumpiranim vođama. Poneki me ubjeđuju da se bore za svoje velike sindikalne plaće, a ne za članove tih sindikata. Ima tu istine, ali mi im pomognimo našim zajedničkim stavovima, te iziđimo u što većem broju kada nas se poziva. Inače mi smo poznati da u malom broju izlazimo prosvjedujući, očekujući da će se oni koji prosvjeduju izboriti i za nas. Bivšima i sadašnjima to ide u prilog, jer mali broj prosvjednika zanemaruju. Želim da Sindikat i njegovi čelnici budu dosljedni onoga za što se žele izboriti. Budite uporni !

VL
Avatar pozitiva
pozitiva
18:49 26.11.2012.

Shvatite da Novaca Nema! Svi ovi koji se bune zbog smanjenja placa,neka se zapitaju od cega zive oni koji nemaju nikakav posao.Mislim da su opcenito sindikati prodavaci magle...Sto je sa skoro 400 000 nezaposlenih sugradjana?Tko se bori i zalaze zaa njih?Sindikati mozda?

VL
NO
normalac
19:05 26.11.2012.

Kažete da novaca nema. Ali ima za ovo: - 100 000 potpuno zdravih ljudi koji nikada nisu vidjeli rata primaju "mirovine" od 4000 - 12 000 kuna (čast braniteljima i najviše invalidima, tu spora nema). - 10 000 vojnih mirovina ljudima iz BiH koji nikada nisu ratovali u Hrvatskoj. Te mirovine treba isplaćivati država BiH. Prosjek te mirovine 1000 eura. Dakle 100 milijuna eura mjesečno - preko 300 000 lažnih civilnih umirovljenika, pacijenata dr. Rubale i državnih korumpiranih struktura. To su milijarde u pitanju. HŽ, HAC, Vode, Plin - totalno korumpirane tvrtke iz kojih curi na sve strane. I sada ćete vi smanjivati visokoobrazovanim ljudima i dovoditi ih u situaciju da nemaju za kruh. Ima li za to riječi? Dokle može trajati ovakvo kolo da jedni primaju "mirovine", a drugi nemaju za plaće? Ne može država jednima biti maćeha, a drugima mafijaška tvorevina. Hrvatska to danas jest! I dalje kažete da nema novaca. Da, nema za poštene ljude, ima za sve ostale. Dokle gospodo tako, dokle?

VL
Avatar petruserectus
petruserectus
19:11 26.11.2012.

pozitiva teška je situacija, istina. Ali kad oni sebi skinu plaće, pa direktorima državnih tvrtki pa ukinu mirovine lažnim braniteljima, onda mogu reći skini učiteljima. Ovako nema šanse da podržim Vladu. Nesposobni su. Ne znaju kako izaći iz krize pa samo udaraju po džepu učitelja koji su već dali svoj obol u štednji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.