Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Propala u šaht na ulici, pa će joj sad grad morati platiti znatnu odštetu

Google Maps
14.12.2021.
u 18:24

Žena je u padu u šaht “zadobila nagnječenje lijevoga gležnja, lijeve šake te cijele lijeve ruke i ramena te lom palca lijeve šake koji nije odmah otkriven".

Općinski sud nepravomoćno je presudio da je Slavonski brod kriv što je gospođa A. šetajući ulicom propala u šaht i zadobila teške ozlijede s obzirom na oštećenje na metalnom poklopcu. 

Ozlijeđenoj ženi sud je dosudio pravičnu odštetu za ozljede, duševne boli i njegu u kući u iznosu od 50.000 kuna plus 11.000 sudskih troškova, a s kamatama ukupan iznos se penje na više od 70.000 kuna.

Nemili događaj se dogodio u siječnju oko 19 sati u Ulici Ivana Gundulića u Slavonskom Brodu kad je nesretna žena “kretala se betonskom stazom uz pekarnicu te potom upala u šaht dubine 120 centimetara na kojem je očito bio oštećen metalni poklopac koji je propao”.

- Uslijed propadanja poklopca, upala je u šaht i zadobila teške tjelesne ozljede. Radi se o šahtu u kojem je vodomjer poslovnog prostora u kojem je i pekarnica, a šaht pripada objektu koji je u vlasništvu Grada, koji kao vlasnik objekta, kojem pripada predmetni šaht, odgovara za nastalu štetu.  Šaht je dužan održavati vlasnik objekta, a poklopac šahta je bio neispravan zbog čega je došlo do nezgode, zaključuje Općinski sud, piše Danica.hr. 

Žena je u padu u šaht “zadobila nagnječenje lijevoga gležnja, lijeve šake te cijele lijeve ruke i ramena te lom palca lijeve šake koji nije odmah otkriven".

“Provedeno je liječenje po traumatologu i fizijatru tijekom čega se signalizira stalna bolnost i ograničena pokretljivost lijevog ramena. Preporučena je prvo ultrazvučna, a potom i magnetska rezonancija lijevog ramena koja pokaže leziju teturnog aparata koja je posljedica traume”, ističe stalni sudsko-medicinski vještak.

Kako je presuda nepravomoćna, Grad se na nju može žaliti u roku od 15 dana od primitka.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
sttipe
22:30 17.12.2021.

U njemačkoj bi dobila 30x više. U nas je dobro da joj nisu račun za hitnu ispostavili..

MA
Matek
20:13 14.12.2021.

Samo 50 000 kn odštete??? Jadna žena teško se ozlijedila i Ostat će joj trajne posljedice i to bi trebalo riješiti pišljivih 6,6 tisuća eura? Trebala je dobiti barem deset puta više. Tek kada to postane praksa gradovi i općine će se pokrenuti i odgovornije obavljati svoje obaveze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije