Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALO NAS JE
Povratak na članak

Promovirano 247 doktora znanosti i umjetnosti, Hrvatska na začelju EU

U Hrvatskoj jedan znanstvenik dolazi na 324 stanovnika, u Sloveniji na 170, u Finskoj na 97, a u Švedskoj na 96 stanovnika

Komentari 5

SA
sani1
20:50 07.05.2017.

A tko je vama znanstvenik? Ne mislite valjda da je esihica znanstvenica.

VL
PE
pebe
21:26 07.05.2017.

Zanimljivo bi bilo vidjeti sve te znanstvene radove, naime bilo bi ih dosta slicnih onima "uloga bosanskog konja u NOR-u"

VL
DU
Deleted user
06:59 08.05.2017.

Doktorat je ptpuno obezvrijedjen npr. U minstarrstvu obrane radi zena samohrana lmajka dr.znanosti za 5 500 kn netto place.hvala

VL
NE
Nepokolebljiv
20:29 07.05.2017.

Za pocetak: Drustvene discipline nisu znanost! Znanost je nesto egzaktno, nesto sto se dade mjeriti, brojcano definirati te su rezultati uvijek jednaki bez obzira na koju stranu kreveta je netko ujutro ustao! Drugo: djeljenje diploma nece nikoga uciniti pametnijim ali ce one koji svojim kapacitetima zavreduju vidno priznanje trivijalizirati te ce dovest i njihove zasluge u pitanje. Statisticki je Guspod predodredio postotak ljudi koji su material za fakultete te one koji su obdareni rjedim sposobnostima. Mi sada mozemo djeliti srednjoskolske svjedodzbe cim netko prohoda na cetri, visokoskolska priznanja kada nauci hodati bez upotrebe hodalice a magisterije cim se znaju potpisati a doctorate kada uvjezbaju "doktorski" potpis. Tko ce se tada moci mjeriti s nama? Jedan "trupac" sjedi u Saboru imali smo tamo doktora znanosti bez znanstvenih radova, kupljenih diploma za voziti tackama a drzava u prvoklasnom organskom stajskom gnojivu! Zivim "na zapadu" pa mi vjerujte: situacija je gotovo kao sto sam ju opisao nocna mora a neznanje vlada!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.