Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastoji i kolone

Promet zbog blagdana već u kolapsu, pogledajte kako se jedan vozač u Zagrebu pokušao izvući iz gužve

Gužve u Zagrebu
Foto: Čitateljica
1/17
22.12.2023.
u 15:20

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, osobito na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7), na prilazima gradu Splitu, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, izvijestio je HAK

Zadnji je radni dan uoči blagdana, a to se može primijetiti i na gradskim prometnicama. U Zagrebu se tako, u brojnim dijelovima grada, stvaraju gužve i kolone. Čitateljica nam se požalila kako se vozi već sat vremena, a prošla je tek oko 2 kilometra. Također, na svom je dugotrajnom putu kroz grad uočila i zanimljiv prizor - vozača koji se odlučio okrenuti u drugi smjer kako bi izašao iz gužve. To se dogodilo, kako nam je kazala, na području Cvjetnog naselja.  

"Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, osobito na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7), na prilazima gradu Splitu, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. Na pojedinim granicama zabilježena su duža čekanja na izlazu iz Hrvatske", izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Naime, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u smjeru Lipovca vozi se usporeno u koloni u pokretu. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zagreb zapad u smjeru Zagreba kolona je oko 5 kilometara, a na ulazu na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru Zagreba oko 750 metara. Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona teretnih vozila u smjeru Srbije je oko 8 kilometara.

Foto: Google Maps

Osim u prometu, predblagdanske gužve na vrhuncu su i u pješačkim zonama. Mnogi građani Zagrebom šetaju s ukrasnim vrećicama te se čini kako neki od njih danas, zadnji dan prije produženog vikenda, obavljaju svoju blagdansku kupovinu.

Osim samih darova, mnogi se opskrbljuju i namirnicama za blagdane. Ranije danas objavili smo kako će mnoge trgovine prilagoditi svoje radno vrijeme, a njihov detaljan pregled možete provjeriti OVDJE.

GALERIJA Zagreb: Čuvajte živce, predblagdanske gužve su na vrhuncu

Gužve u Zagrebu
1/14

Komentara 12

Avatar antikomunist1
antikomunist1
16:31 22.12.2023.

Ljudi su, kao i svake godine, u pokretu pred Božić. Mnogi se vraćaju iz stranih zemalja gdje žive i rade da bi među svojim najbližima proslavili Božić veliki dan kada je rođen Isus Krist!

TR
Tripoli
17:50 22.12.2023.

Ništ novo ni neobično za ovo doba godine...bezveze uopće pisat o tome

LU
lukarak
16:13 22.12.2023.

Savska prema jugu danas kaos, na samom kraju pokvaren auto. Od centra do đosta sat vremena. BMW dignuta hauba. Jos je bio tamo lad sam se vracao. I njega i auto trebalo je u Savu odgurat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije