Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o pobačaju

ProLife opet prozvao pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova. Najavili i nove plakate po Hrvatskoj

Višnja Ljubičić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.12.2016.
u 12:22

Iz inicijative ProLife.hr kažu da su njihovi novi jumbo-plakati kampanje 'Želim živjeti' postavljeni u Zaboku, Rijeci, Puli i Splitu, a tijekom ovog tjedna očekuje se njihovo postavljanje i mnogim drugim hrvatskim gradovima

- S obzirom na lošu logiku i insinuacije Pravobraniteljice za ravnopravnost (rođenih) spolova o tome da inicijativa ProLife.hr naziva žene ubojicama, napominjemo da je navedene riječi u javnost odaslane upravo priopćenjem kontroverzne Pravobraniteljica Ljubičić te je ona prva koja je proizvela takav zaključak - poručuju iz Inicijative.

- Ponovno naglašavamo da su žene pritiscima iz svoje okolini vrlo često navedene na čin abortusa pa značajan dio odgovornosti snose i njezin partner/supružnik, članovi uže i/ili šire obitelji te liječnici i liječničko osoblje – svi koji doprinose da se abortus počini i sudjeluju u njegovu izvršenju - stoji u njihovom priopćenju.

Iz Inicijative se pitanju : - Znače li ovakvi Pravobraniteljičini zaključci da ona već prejudicira odluku Ustavnog suda u vezi dva pitanja koja je inicijativa postavila sudu (je li tzv. Zakon o abortusu u skladu s Ustavom i, drugo, kada započinje ljudski život)? Prihvaća li ona neizravno znanstvene činjenice, tj. odgovore i stajališta svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj o trenutku početka ljudskog života (od začeća) što se također nalazi u dopuni ustavne tužbe.-

Novi jumbo-plakati 

Iz Inicijative su obavijestili i da su njihovi novi jumbo-plakati i njihove kampanje 'Želim živjeti' postavljeni u Zaboku, Rijeci, Puli i Splitu, a tijekom ovog tjedna očekuje se njihovo postavljanje i mnogim drugim hrvatskim gradovima.

Podsjetimo pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ne poriče nikomu pravo na vlastito mišljenje i svjetonazorska stajališta, ali spornim smatra što Inicijativa ProLife naziva žene koje su počinile pobačaj ubojicama, što pripada području kaznenog djela, a u Republici Hrvatskoj pobačaj je legalan.

Za pravobraniteljicu Ljubičić sporno je i to što se javnost dovodi u zabludu manipuliranjem činjenicama pa poziva Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) da procijeni ima li elementa mržnje u spomenutom stajalištu koje Inicijativa ProLife iznosi u kampanji "Želim živjeti", a za što je mjerodavan DORH.

Te je ocjene pravobraniteljica Ljubičić istaknula u odgovoru na molbu Hine da se očituje o zahtjevu Inicijative ProLife za njezinom neopozivom ostavkom.  Inicijativa proziva pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova da nije shvatila bit kampanje "Želim živjeti" te zbog pokušaja da se ograniče osnovna i Ustavom zajamčena ljudska prava na život i slobodu govora. 

Komentara 27

Avatar Vuglec
Vuglec
13:13 19.12.2016.

Ovo nije Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova već Pravobraniteljica za ravnopravnost militantnih feministica i kao takva treba hitno podnijeti ostavku.

CR
CROLINDA
14:03 19.12.2016.

Ne ubij !

CR
CROLINDA
14:02 19.12.2016.

Hillary Clinton pitala Majku Tereziju što misli zašto SAD još nema predsjednicu a Majka Terezija joj odgovorila :"Zato što je vjerojatno abortirana."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije