Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istarska županija

Projekt 'Imam ideju' - Konkretna podrška inovativnim poduzetnicima

valter flego
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
10.11.2014.
u 17:14

Projektom ''Imam ideju“ želimo inovativnim poduzetnicima dati konkretnu podršku i olakšati im proboj na tržište, rekao je Valter Flego

Istarska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nove poduzetničke ideje kroz projekt ''Imam ideju“. Cilj projekta je poduzetnicima s inovativnim idejama dati potporu u realizaciji svojih projekata, ključnih za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta.. Nagradni fond iznosi 100 tisuća kuna.

- Inovacije, investicije i izvoz su ključ izlaska iz krize i zato je Istarska županija pokrenula projekt ''Imam ideju“ s ciljem poticanja i promoviranja poduzetništva. Nove, inovativne ideje najbolji su odgovor na izazove današnje ekonomske situacije - kazao je istarski župan Valter Flego naglasivši kako je naša budućnost i životni standard ovise uvelike o sposobnosti kreiranja inovativnih proizvoda, usluga, modela poslovanja i organizacija, kao i korištenju novih tehnologija.

- Projektom ''Imam ideju“ želimo inovativnim poduzetnicima dati konkretnu podršku i olakšati im proboj na tržište - rekao je Flego. Sredstva će se dodijeliti najboljim projektima iz područja novih tehnologija i drugih područja gospodarstva koji podrazumijevaju drugačiji, inovativni pristup poslovanju, a vezani su uz pokretanje poslovanja (startup) ili koji primjenom inovativnih rješenja, značajno utječu na razvoj postojećeg poslovanja, generiranje prihoda i novih zapošljavanja. Javni poziv namijenjen je postojećim mikro, malim i srednjim poduzetnicima sa sjedištem u Istarskoj županiji i fizičkim osobama s prebivalištem u Županiji. Sredstva će se dodijeliti za tri prijavitelja koji budu imali najveći broj bodova u iznosima od 50, 30 i 20 tisuća kuna, a rok za prijavu ističe 1. prosinca ove godine.

>>Istarska županija u godinu dana uštedjela 7 milijuna kuna

>>V. Flego prozvao bivše i sadašnje pregovarače: 'Teran je Istrijan'!

Komentara 1

Avatar fidelio
fidelio
17:47 10.11.2014.

100 tisuća ukupni fond ... ahahahahahahahahahah. Samo jedno radno mjesto u inovativnom području košta godišnje minimalno duplo toliko :D :D :D Za te nofce ne možeš kupiti ni pošteni auto niti stroj niti razviti ideju. Eventualno si možeš obrisati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije