Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA FOTOGRAFIJA MATURANATA

Profesoricu mnogi podržavaju, novinarki ispred škole rekli: 'Ti si provokator, mrš!'. DORH najavio izvide

Foto: Facebook/SBplus
1/2
26.05.2022.
u 17:58

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja u četvrtak su najoštrije osudili slučaj. Poručili su kako su zatražili očitovanje škole o navedenom slučaju, kako bi dobilo detaljnije informacije.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu pozirali su u učionici odjeveni u crne majice s natpisom "Za norijadu spremni", u maskirnim hlačama i crnim beretkama, podignute desne ruke, a u njihovom društvu je bila i profesorica Nives Romanjek. Fotografija je izazvala lavinu reakcija, a sama profesorica istaknula je kako ona ne vidi ništa sporno u tome.

Profesoricu hrvatskog jezika i književnosti Romanjek su ispred škole podržali roditelji, učenici te nastavno i stručno osoblje Industrijsko-obrtničke škole.

Novinarka SBplusa Željka Gavranović doživjela je pak žestoke kritike i uvrede ispred škole. Strukovni učitelj Industrijsko-obrtničke škole Igor Aračić joj je kazao ''Ti si obični provokator. Mrš! te je više puta izlazio iz škole na dvorište kako bi provjerio je li novinarka još prisutna te joj dobacio još koju pogrdnu riječ, piše portal SBplus koji je objavio i snimku incidenta.

Reakcija iz resornih institucija

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskome Brodu naložilo je provođenje daljnjih izvida u slučaju fotografije jednog razreda maturanata Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskome Brodu, potvrdila je za Hinu glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić.

Svako povezivanje s ustaškim režimom osudio je i ravnatelj škole Luka Mladinović, te je najavio sastanak s razrednicom i učenicima.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja u četvrtak su najoštrije osudili slučaj. Poručili su kako su zatražili očitovanje škole o navedenom slučaju, kako bi dobilo detaljnije informacije.

- Najoštrije osuđujemo navedeni slučaj. Ministarstvo će nakon očitovanja škole poduzeti korake iz svoje nadležnosti, a isto tako uvjereni smo da će i druge nadležne službe i institucije, npr. škola, Državno odvjetništvo i policija napraviti isto – poručili su iz ministarstva.

U hrvatskom pravnom sustavu, podsjećaju, poticanje na nasilje i mržnju kažnjava se po nekoliko zakona: Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima ili Zakonu o suzbijanju diskriminacije te Kaznenom zakonu za koji prekršajne, odnosno kaznene prijave podnose Državno odvjetništvo i policija.

VIDEO:Istospolni partneri mogu ravnopravno pristupiti postupku posvajanja djece: 'Ovo je veliki trenutak'

Komentara 48

BU
burza
18:38 26.05.2022.

U kumrovcu bila horda provokatora i nikom nista

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:23 26.05.2022.

kojoj to manjini i norijada smeta?

OX
oxymoron
19:23 26.05.2022.

Podrska profesorici, ucenicima i roditeljima. Stop ludilu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije