Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Profesori koji tvrde da Stepinac nije rehabilitiran moraju hitno na popravni

28.12.2023. u 10:13

Nastranu osjećajčići vjernika, često ništa manje snažna vjera a(nti)teista ili tankoćutnost agnostika, ako ih vrijeđa istina, onda nisu relevantni. Jedino što je bitno jest – je li ta tvrdnja formalnopravno i jezično ispravna?

Komentara 3

LL
lijepa_li si
09:57 31.12.2023.

komunistički sudovi su doživjeli krah 90ih. nelustrirani povjesničari i službenici pokušavaju opravdat svoje sramotno djelovanje.

BL
blackeder2022
21:01 28.12.2023.

Kad klerik daje prednost politici od ekumenizma,kad mu je politika ispred ekumenizma,onda se dogodi "Stepinac",i "Stepinci".Kad su svojevremeno na Pariškoj mirovnoj konferenciju pitali istarskog biskupa zašzo se on kao katolički klerik i biskup zalaže da Istra pripadne tada komunističkoj Hrvatskojj i Jugoslaviji ,a ne da ostane u sastavu katoličke i demokratske Italije, istarski biskup im je odgovorio :"Režimi prolaze,narod ostaje".Bile su to rijeć Bože Milanovića,čovijeka,biskupa koji je vidio stablo , i šumu i stabla .Stepinac od stabla nije vidio šumu,bitniji mu je bio njegov antikomunostički stav od potrebe za duhovnim vodstvom svog stada u turobnim , teškim ekonomskim iljudskim poratnim vremenima.

SL
slavenZadravec
20:33 28.12.2023.

Stepinac je bio dio nomenklature genocidne paradržave, sudjelovao u njenim javnim događajima i niti jednom ju nije osudio. Zbog ugleda koji je uživao jedan njegov poziv ljudima na nesudjelovanje u NDH vojskama bi imao veliki značaj, spasio mnogo života, ali na žalost takav poziv nije nikada došao. Dapače, on osobno i ljudi pod njegovom ingerencijom su blagoslivljali fašističke vojnike (čak i najgore zločince).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije