Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDEKS 6

Profesor Kelović priznao krivnju pa osuđen na dvije godine zatvora

privođenje Indeks 6 (1)
Zeljko Lukunic/PIXSELL
10.05.2013.
u 12:54

Nagodba je potpisana na sjednici optužnog vijeća na zagrebačkom Županijskom sudu, a već ranije nagodbe je sklopilo još četvero optuženika.

Zlatko Kelović, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu, kojeg je USKOK u aferi Indeks 6 teretio za primanje mita, priznao je krivnju u zamjenu za blažu kaznu. Osuđen je na dvije godine zatvora te mora vratiti 2500 eura, koliko je prema optužnici uzeo od studenta u zamjenu za prolazak na ispitu. Nagodba je potpisana na sjednici optužnog vijeća na zagrebačkom Županijskom sudu, a već ranije nagodbe je sklopilo još četvero optuženika. Dvoje od njih osuđeno je na uvjetne kazne, a dvoje na šest mjeseci zatvora koji im je zamijenjen radom za opće dobro.

Što se tiče preostalih šestero optuženika, među kojima su Božo i Hrvoje Lončar, suprug i sin Višnje Lončar, bivše zamjenice glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, koja je zbog afere otišla s te pozicije, postupak je u odnosu na njih razdvojen. Optuženo vijeće zakazano je za tjedan dana, kada će se odlučivati o pravomoćnosti optužnice.

>> Posrednici profesora Kelovića nagodili se na uvjetne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije