Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA INDEKS

Profesor: Ispit u mom kabinetu bio je javniji nego u dvorani, pa prisluškivali su me!

Miljenko Crnjac
Davor Javorovic/PIXSELL
26.01.2016.
u 12:30

- Profesor Goran Marjanović zamolio me da studenticu Barbaru Majer primim ranije jer je žurila na posao, pristao sam jer je to uobičajeno za izvanredne studente. Ni on, ni bilo tko drugi nije nikad utjecao na moj način ispitivanja, rekao je u obrani profesor Miljenko Crnjac

-Ispit u mom kabinetu bio je javniji nego u fakultetskoj dvorani jer mi je kabinet tada prisluškivao USKOK – započeo je, pomalo provokativno, svoju obranu profesor Miljenko Crnjac, optužen u “aferi Indeks” na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.  

Iako je “pala” na pismenom, a na usmenom, tereti se, nije “ni usta otvorila”, Barbara Majer iz Crnjčeva je kabineta izašla s dvojkom u Indeksu. Za tu je ocjenu iz matematike predala tisuću eura, prase i janje posredniku Ivanu Vukadinoviću, a ovaj ih je podijelio s drugim posrednikom, profesorom Goranom Marijanovićem.

- Ocjena nedovoljan na pismenom ispitu znači “nije dovoljno”, ali je samo jedan od parametara za završnu ocjenu i nije eliminacijski. Iako je dobila jedan, bio sam ju dužan primiti na usmeni ispit. Državno odvjetništvo daje preveliku važnost pismenom ispitu -  pojasnio je profesor. 

Na usmeni ispit studentica je stigla rano ujutro, prije svih drugih kolega. 

- Profesor Goran Marjanović zamolio me da ju primim ranije jer je žurila na posao, pristao sam jer je to uobičajeno za izvanredne studente. Ni on, ni bilo tko drugi nije nikad utjecao na moj način ispitivanja, što je vjerojatno i razlog mog ranijeg umirovljenja i oduzimanja  stečenog prava da modu raditi i s navršenih 70 godina, kao profesor u trajnom zvanju – naveo je.

Na tajnim se snimkama, ustvrdio je, moralo čuti kako studentica Majer piše kredom po ploči kamatni račun, “ako ta snimka uopće postoji”.

- U vrijeme mog uhićenja nije bilo poznato ni koji ju je ispitivač od nas pet ocijenio, to je utvrđeno nakon što sam izašao iz pritvora  – rekao je.

Crnjca se tereti i da je tri studentice zamolio da mu pretipkavaju znanstvene radove s papira na računalo , a zauzvrat su dobile ocjenu više na ispitu. Nisu prošle pismeni, upisana im je na koncu dvojka.

Tužitelja je zanimalo, nadalje, jesu li studentice prepisivale radove i njegovoj kćerki Dominiki Crnjac, profesorici Elektrotehničkog fakulteta. Odgovorio je da nisu to činile, no on se, kaže, koristio materijalima svoje kćeri.

-Mi zajedno radimo, u kući su nam četiri doktora. Svi pišu na računalu, osim mene – kazao je.

Uz Crnjca, sudi se još profesoru Luki Crnkoviću, posredniku i poznatom osječkom poduzetniku Boži Omaziću te studentima Branku Maraviću, Draženu Šestiću te Dragani Karlušić. 

>> Tužitelj: Sjećate li se janjeta i praseta? Posrednik: A nemam pojma, bilo je svega, puno sam pio... 

>> Optuženi profesor studenticu svjedokinju na suđenju počeo ispitivati – gradivo iz matematike

Komentara 1

Avatar rashomonn
rashomonn
13:54 26.01.2016.

Ako je polagala ispit u kabinetu , jedan na jedan , ja bih rekao da je ipak otvarala usta na oralnom , pardon , usmenom delu ispita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije