Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt u glini

Profesor iskrvario na putu do bolnice, sumnjaju na nasilnu smrt

željko badovinac (1)
Foto: Tadija Odić/VLM
1/3
Autori: dp/VLM, to/VLM
12.11.2010.
u 15:12

Ukućani su policiji rekli da se Badovinac sam razrezao razbijenim staklom u alkoholiziranom stanju

GLINA - Policija istražuje sumnjivu smrt glinskog profesora Željka Badovinca (56) koji je noćas preminuo na putu do bolnice nakon što je iskrvario iz otvorenih rana. Iako su svjedoci, s kojima je pokojni Badovinac živio, policiji rekli da se on sam razrezao razbijenim staklom u alkoholiziranom stanju, doznajemo da policija sumnja u tu verziju priče, mada potvrde o mogućoj nasilnoj smrti još uvijek nema.

Naime, profesor etike i latinskog jezika u glinskoj Srednjoj školi posljednjih je nekoliko godina živio u nevjenčanoj zajednici u kući na Trgu bana Josipa Jelačića gdje je i dobio rane od kojih je preminuo. Doznajemo da je u kući u trenutku ozljeđivanja bilo više osoba i da se pio alkohol, no je li riječ o nesretnom slučaju ili nasilnoj smrti, utvrdit će kriminalistička istraga koja još traje.

Željko Badovinac bio je utemeljitelj i prvi predsjednik Društva Naša djeca Glina, Glinskoga atletskog kluba i Rukometnog kluba. Bio je volonter Crvenog križa i instruktor  za edukaciju o zaštiti od mina Međunarodnog i Hrvatskoga Crvenog križa, planinar i sakupljač gljiva. U obiteljskoj kući imao je bogatu biblioteku. Uz društveni angažman,  stigao je objaviti i četiri knjige: Povijest župe Maja (Svračica), Povijesni pregled glinskog športa, Osobe koje su dale pečat glinskoj povijesti, kulturi i politici te Orijentacija u prirodi 2006. godine.

Komentara 5

AV
avalon
16:05 12.11.2010.

Željko je bio dobar čovjek,imao je svoj stil života koji je mnogima licemjerima ovoga grada smetao.Nadam se da će policija dobro i stručno odraditi svoj posao.Željko, počivaj u miru.

Avatar ivek
ivek
17:48 12.11.2010.

pija rakiju,, zar rakija nije zlo svi zal,, da je pija ovde isa bi spavat i radit

AB
abendblatt
18:34 12.11.2010.

Moja iskrena sucut preminulomu, nadam se da to nije bio nas vrli komentator, profesorzag.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije