Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRANA GENERALA Počeo otvoreni sukob odvjetnika koji u Haagu brane Ivana Čermaka i Antu Gotovinu

'Prodanović želi rat, dobit će ga!'

hrv-01-lb1.jpg
import
26.12.2005.
u 21:33

Najneugodnija stvar koja se može dogoditi obranama optuženih hrvatskih generala u Haagu, sukob njihovih odvjetničkih timova, na žalost počinje. Iz izvora bliskih odvjetničkom timu Ante Gotovine doznaje se kako su njegovi odvjetnici odlučili reagirati na već niz novinskih napisa koji vrijeđaju Gotovinine odvjetnike. Kao pokretača "laži i dezinformacija", Gotovinini odvjetnici ističu Čedu Prodanovića, odvjetnika optuženog Ivana Čermaka. "Oni smatraju kako Prodanović silno želi isprovocirati sukob Čermak-Gotovina, i čini se da u tome i uspijeva", navodi Večernjakov izvor.

Gotovininim odvjetnicima smeta objeda da u protekle četiri godine nisu radili na obrani Gotovine premda su, prikupljajući dokaze, razgovarali s više od 300 svjedoka i pripremili 10 tisuća dokumenata koji dokazuju Gotovininu nevinost. Podsjećaju da su, pritom, morali tužiti sudu i vlade RH koje im nisu željele otvoriti arhive.

Nadalje, "Prodanovićevi" mediji tvrde kako Gotovinini odvjetnici prikupljaju golem novac, a istina je, ističu oni, da dosad "nisu primili ni kune, za razliku od Prodanovića koji od 1998. dobiva po 20 tisuća eura mjesečno, dakle, dosad 500 tisuća eura...

Prodanović je podnio Haagu samo dva podneska, kontrolirao razgovore Čermaka s istražiteljima, da bi sve rezultiralo optužnicom njegova klijenta", primjećuju naš izvor. "Tko je tu, dakle, nesposoban", pita se, podsjećajući kako mediji upravo Prodanovića drže za čovjeka s odličnim vezama na Haaškom sudu, a koji, do uhićenja Gotovine, nije poduzeo ništa u korist Čermaka.

"Taktika mu je bila odugovlačiti i čekati prebacivanje suđenja u Hrvatsku, i jasno je da sada traži opravdanje za neuspjeh. Nije jasno to Prodanovićevo potenciranje sukoba dviju obrana, no ako on hoće rat, dobit će ga", tvrdi Večernjakov izvor.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije