Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
269 točaka

Pročitajte gdje ćete moći besplatno surfati na internetu u Hrvatskoj!

internet
Stephanie Pilick/DPA/PIXSELL
03.06.2013.
u 19:44

Među gradovima i općinama koja će dobiti svoja mjesta besplatnog interneta su Senj, Rogoznica, Šibenik, Dubrovnik, Pula, Mali Lošinj, Krk, Zadar i još mnogi.

Ministarstvo turizma odobrilo sredstva za 75 općina i gradova gdje će do 1. srpnja biti aktivirano 269 \"hotspot\" lokacija s besplatnim pristupom internetu u hrvatskim turističkim odredištima.

\"Na natječaj je pristiglo ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno njih 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske. Ministarstvo će tako kroz program, za kojeg je ukupno izdvojeno 1,5 milijuna kuna, sufinancirati u iznosu do 50 posto uspostavu hotspot lokacija, odnosno pristupnih točaka bežičnog besplatnog interneta na turistički najfrekventnijim područjima poput glavnih gradskih trgova, šetališta, zatim na lokacijama u blizini autobusnih i željezničkih kolodvora, trajektnih i nautičkih luka, te javnih plaža.\", napisali su u priopćenju iz Ministarstva turizma.

Među gradovima i općinama koja će dobiti svoja mjesta besplatnog interneta su Senj, Rogoznica, Šibenik, Dubrovnik, Pula, Mali Lošinj, Krk, Zadar i još mnogi. Popis svih gradova i općina koja su dobila sredstva pročitajte OVDJE.

Ministarstvo očekuje da će do 1. srpnja na kontinentu biti uspostavljeno najmanje 25 pristupnih točaka, na na području primorskih županija njih oko 244. Najviše će ih biti u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

>>Do 1. srpnja 269 hotspot lokacija s besplatnim pristupom internetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije