Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Probudila se na stolu prije nego što su joj liječnici izvadili organe

bolnica,doktori,liječnici,operacija,portal
Robert Anić/PIXSELL
09.07.2013.
u 17:56

Cijeli slučaj istražilo je američko Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a u svom izvješću navode da su zabilježili čitav niz pogrešaka koje su Caroline umalo stajale života

Točno u ponoć Caroline Burns jedva je otvorila oči ugledavši iznad sebe svjetla operacijske dvorane i liječnike koji su se upravo pripremali izvaditi joj organe iz tijela jer je bila proglašena – mrtvom!

Cijeli slučaj istražilo je američko Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a u svom izvješću navode da su zabilježili čitav niz pogrešaka koje su Caroline umalo stajale života u St. Joseph bolničkom centru u Syracuseu, New York, 2009. godine.

– Pacijentica nije pretrpjela kardiopulmonalni napad, kako je bilo dokumentirano, i nije imala trajno oštećenje mozga, zaključuje se u izvješću. Pacijentica nije bila u takvom stanju da joj se prekine pružanje medicinske pomoći.

Zbog niza propusta bolnica je kažnjena sa 22.000 dolara, što je, navodi se, najveća kazna toj bolnici od 2002. godine. Nakon što su pregledali dokumentaciju slučajeva u posljednjih deset godina, ovakav slučaj nije pronađen, izjavio je glasnogovornik Ministarstva.

Cijeli niz pogrešaka započeo je uskoro nakon što je Burns vozilom Hitne pomoći dovedena na hitni prijem zbog predoziranja drogom i život joj je bio ugrožen. U izvješću Ministarstva navodi se kako su liječnici "preskočili" pacijentici dati lijekove kojima bi se spriječilo apsorbiranje opojnih sredstava u trbuh i želudac pacijentice i nije napravljeno sustavno skeniranje mozga. Navodi se i da su doktori zanemarili upozorenje medicinske sestre da je pacijentica živa i da joj je stanje puno bolje.

Ova 41-godišnjakinja koja je doživjela cijeli niz nevjerojatnih scenarija, dva tjedna nakon što je izbjegla da joj liječnici izvade organe, potpuno oporavljena puštena je kući, ali 16 mjeseci poslije počinila je samoubojstvo.

>>Šokantna snimka: liječnik tuče bespomoćnog srčanog bolesnika!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije