Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA NA A1

Probio zaštitnu ogradu i prešao u suprotni trak, poginula državljanka BiH

nesreća
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/10
13.01.2016.
u 16:37

Do nesreće je došlo kod odmorišta Desinec, u smjeru Karlovca

Državljanka BiH (67) poginula je u prometnoj nesreći na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik jutros oko osam sati. Do nesreće je došlo kod odmorišta Desinec, u smjeru Karlovca, kada je vozač Audija A4 njemačkih oznaka sletio s ceste. Poginula žena bila je suvozačica u Audiju.

Kako je priopćila policija, 70-godišnjak se nije kretao sredinom ceste te je sletio na travnjak i "pokupio" stupiće koji su bili pokraj. Potom je skrenuo ulijevo, probio zaštitnu ogradu i prešao u kolonu namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera. U tom je trenutku na Audi A4 naletio vozač (53) Toyote Corolle zagrebačkih oznaka. Na mjestu nesreće 67-godišnjakinja je podlegla ozljedama, dok su vozači Audija i Toyote ozlijeđeni.

Ozljede 70-godišnjaka liječnici su okarakterizirali kao teže, dok se 53-godišnjak izvukao s lakšim ozljedama.

>> Teška nesreća kod Sv. Roka: Izgubio kontrolu, zarotirao se pa na njega naletio kamion

Komentara 12

NE
Neutralac
18:00 13.01.2016.

Gledam tu zastitnu ogradu i usporedjujem je sa svjetskim auto-cestama, gdje sam dosta vozio. Ovdje je tako slaba i niska.... kao da je niti nema....

BA
barkod
19:45 13.01.2016.

Ta ograda na sredini auto-ceste izgleda kao da je od malo jačeg kartona, a stupići koji ju drže nisu dublji od 10 cm. Opet na takovom poslu se šparalo, projektantima nisu dali da projektiraju jaču ogradu, tu je opet netko dobro omastio brk i pokrao lovu a ljudi neka se ozljede i ginu.

A1
Ante_1964
21:35 13.01.2016.

Ograda između prometnih traka u dva smjera(auto ceste) bi morala biti dvostruka kako je u većini zemalja ali kod nas se štedilo na svemu osim na bojanju tunela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije