Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministarstvo

Priznali propust u tumačenju prava udovica branitelja

predrag matić
Duško Jaramaz/PIXSELL
24.05.2013.
u 20:04

Sin poginulog pukovnika Ivana Atlagovića ministru Matiću poručio: “Ili im uzmite svima ili im svima dajte, ne dijelite ljude”

Ministarstvo branitelja priznalo je propust u tumačenju zakonskih odredaba o pravima udovica poginulih branitelja. Sada je konačno jasno da pravo na obiteljsku mirovinu iza pokojnog supruga imaju samo one udovice koje se nisu ponovno udale ili stupile u izvanbračnu zajednicu do lanjskih zakonskih izmjena.

Sve koje su to učinile prije, nemaju prava pa je poništeno 85 donesenih rješenja o umirovljenju koja su prošla reviziju i u Ministarstvu: “Do propusta je došlo u Službi za normativu u Sektoru upravno-pravnih poslova. Protiv odgovornih bit će poduzete odgovarajuće stegovne mjere”, odgovor je ministarstva koje se ispričava zbog pogreške.

Jurica Atlagović, sin poginulog pukovnika Ivana, poslao je pismo ministru Matiću u kojem navodi: “Ozakonili ste to jer vam je bilo lakše ostaviti im ta prava nego ih ‘hvatati’, ozakonili ste to jer je na sudu teško dokazati izvanbračnu zajednicu iako se iz nje rađaju djeca... Ili im uzmite svima ili im svima dajte, ne dijelite ljude.”

>>Umjesto mirovine udovica poginulog branitelja ostala na ulici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije