Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Splitu osuđeno 11 dilera

Priznali dilanje droge te ukupno dobili 46 i pol godina zatvora

presuda
Nino Strmotic/PIXSELL
20.01.2010.
u 17:48

Vođa skupine, prema optužnici, bio je Nenad Zebić, a među osuđenima je i Marko Benzon, svjetski prvak u low-kicku i najbolji hrvatski kick-boksač za 2007.

Na ukupno 46 i pol godina zatvora jučer je na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđena skupina od 11 dilera na čijem je čelu, prema optužnici, bio Nenad Zebić (25). Svjetski prvak u low-kicku i najbolji hrvatski kick-boksač za 2007. godinu Marko Benzon (23) i Dragan Gunjača (24) osuđeni su na po pet godina zatvora jer su od početka rujna 2007. do travnja 2008. godine nabavljali heroin u Bosni i Hercegovini od nepoznatih osoba.

Kupio 800 grama heroina

Prema optužnici, prodavali su ga Nenadu Zebiću koji ga je dalje preko Nikše Sedlara (69), koji je osuđen na četiri godine zatvora, preko organizirane skupine posrednika dalje prodavao krajnjim konzumentima na širem splitskom području. Zebić je usto u prvoj polovici ožujka 2008. s Damirom Saborom i Vijekom Jelićem iz BiH nabavljao veće količine marihuane.

Od Benzona je barem sedam puta kupio najmanje 800 grama heroina, a od Gunjače 17 puta barem kilogram heroina. Drogu je prepakiravao u manje paketiće u stanu u Makarskoj ulici koje je nosio u obližnju garažu i ondje je predavao Sedlaru preko kojeg je organizirao skupinu uličnih dilera.

Heroin su za njega prodavali Grgo Mandić (38), koji je osuđen na tri godine zatvora, Slobodan Rajčić (39), koji je dobio četiri godine, Tonći Budić (47) osuđen je na pet godina, Duje Cota (36) na četiri i pol godine, Goran Alpeza (41) na tri i pol godine, Nediljko Gogić (37) na tri godine i Igor Biuk (27) na tri godine zatvora. Cota je inače bio pobjegao iz šibenskog zatvora, a vrijeme koje je proveo na dopustu iz zatvora, kratio je dilanjem. Igor Biuk u prosincu 2007. na Općinskom sudu u Zagrebu uvjetno je osuđen na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog krađe pa mu je ta presuda opozvana te je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i šest mjeseci. Ostvarili su imovinsku korist od 344.000 kuna.

Svi priznali djelo

Dio novca zadržavali su za sebe, a dio su predavali Zebiću. Svi su u cijelosti priznali djelo koje im se stavlja na teret, odbili su odgovarati na pitanja pa im je sud to uzeo u obzir kao olakotnu okolnost jer su priznanjem omogućili brz završetak glavne rasprave. Olakotnim im je vijeće splitskog Županijskog suda ocijenilo i to što su svi izrazili kajanje zbog počinjenih djela.

Pritvor, u kojem su od uhićenja, produljen je Zebiću, Benzonu, Gunjači i Budiću, a ostali su pušteni na slobodu. Prema osmorici se primjenjuje sigurnosna mjera obvezna liječenja od ovisnosti, a oduzima im se i imovinska korist stečena prodajom heroina.

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
22:48 20.01.2010.

Glavaš vam govori dečki tako gnjusni zločin se ne isplati ... Za to vas zatvara domovina mati jel ste obični Hrvati .. Dečki koji su na meni ostvarili imovinsku korist od samo 700.000 kuna a oprali su još stotinjak drugihih Hrvata prije 13 godina njih 3 su dobili 12 godina skupa plus tu lovu ( cca 3 milion DEM )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije