Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Privatizirali su institucije, kupuju zastupnike... Evo kako im možemo vratiti!

Ovaj je sindikalni referendum nova – i možda posljednja – prilika za spas demokracije u Hrvatskoj. Lijevi dio spektra koji nije želio podržati inicijative iz katoličko-konzervativnih krugova sad nema izliku, a isto vrijedi i za desne podupiratelje propalih inicijativa koji su se prometnuli u najveće zagovaratelje izravne demokracije

Komentari 21

MR
MrkiMedo
12:05 02.05.2019.

Hm. Da. Slazem se da nam treba demokracija. Pogotovo izravna. Ali ne vidim kako cemo ju postici podrskom jedne inicijative koja je sama po sebi katastrofa. Hajdmo onda prikupljati potpise da najmanja placa bude 20.000 kuna(!). Pa da vidis potpisa!!!

VL
Avatar berija1
berija1
15:10 02.05.2019.

Dati vlast onima koji ne prelaze izborni prag nije demokracija nego sumrak iste, moj "autoru!

VL
HD
HDZSDP
16:36 02.05.2019.

Izvrstan članak.

VL
RZ
Rocky.Zg
11:45 02.05.2019.

“ korumpirane elite koje su od Sabora napravile bastion nemorala”. To mi je ostalo u glavi od ovoga članka. I po tome ću upamtiti vladavinu Plenkovića. Kupovanje zastupnika, saborska prostitucija, ruganje demokraciji i cijelom narodu. Uz nedostatak ikakvih reformi, i najveće iseljavanje u povijesti , on je najgore što nas je moglo zadesiti.

VL
DD
ddh
11:04 02.05.2019.

Svasta je nadrobio Mijic. Ako on zeli vlast koja bi njemu pasala nek izadje sa svojom Markickom i svojim Mostovcima na izbore i neka pobjede, pa onda vladaju. A dotada je sadasnja Vlada leegitimna i od naroda izabrana. Neprihvacenjem cinjenice , da su Saucha i ostali promijenili misljenje ili da su u sadasnjoj Vladi vidjeli dobar rad i prikljucili se tom dobrom radu, je podmuklo i bezobrazno. Tko daje pravo tim podmuklim i bezobraznim Mijicima, da oni prosudjuju o savjesti Sauche i drugih. A sto se tice Hrvata koji su otisli u Irsku i Njemacku, to je njihova stvar. Na njihova mjesta treba dovesti Ukrajince, Filipince ili Afrikance koji ce isto tako puniti kase zdrastvenog ili mirovinskog osiguranja. Ali je to za Mijica iostale ksenofobe iz kruga Markicke neprihvatljivo. A kad Mijic moralizira, zasto ne moralizira o Hasanbegovicu ili Esichovoj koji su se na listi HDZ-a prokrijumcarili u Sabor, da bi potom promjenili kaput. Ili Mijic ima Bozju punomoc, koji ga je ovlastio da sudi o moralu nekoga. To je jednostavno receno dekadentno i prostacko ponasanje jednog uobrazenog quasi novinara.

VL
DU
Deleted user
11:50 02.05.2019.

Maestralno. Tako rezonira čovjek koji mislii svojom glavom. I tako bi - misleći trebalo ići na izbore. I riješiti se ukorijenjenig hdz sdp hns zla. Na Raspudićevom tragu. Bravo

VL
CH
chemica
12:00 02.05.2019.

Dobiješ "čak" 600 preferencijalnih glasova na listi SDP-a pa zatim podržiš HDZ-ovu vladu da ne bi završio u zatvoru...Ajde, baš mi je drago da sam konačno sreo stvora koji će i to pokušati opravdati i obrazložiti pod normalno.

VL
DU
Deleted user
12:12 02.05.2019.

Postoji jedan 'kancer', a on je zna se: širitelj metastaza.

VL
DO
doktorica
12:34 02.05.2019.

još ih novih 10000traži mirovine,pa onda još iz BiH,sve su to naravno glasači,čisti cirkus

VL
Avatar dras32
dras32
11:55 02.05.2019.

Broj komentara na ovom članku govori sve o stanju svijesti prosječnog Hrvata. Bez obzira podržavali ili se protivili onom referendumu. Da se članak bavi ustašama i partizanima, početniku Vučju ili pobačaju, bilo bi bar 300 komentara. Kada i koliku će mirovinu imati Hrvati, to ih ne zanima. Nadam se bar da ćete u nekakvu povlaštenu s beneficiranim stažom kad vam je već ovako nebitno, jer sa radničkom ste\smo hebali ježa.

VL
JU
junkerovkaputzapovlačenje
10:35 02.05.2019.

ne možemo im vratiti nikako.naša je tragedija što ti koji su privatizirali institucije i vladaju potkupljenom i ucjenjenom većinom imaju podršku svih ,,moralnih vertikala,,.crkve,akademije,braniteljskih udruga,sportaša.........je li se itko od ovih oglasio i osudio vladavinu ucjenom i potkupljivanjem

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.