Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje?

Pritvorenom šefu bande dilera bacili bombu na kuću u Dubravi

Dubrava, bomba, kuća
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
17.10.2010.
u 19:19

Napad se dogodio dok su u kući bili supruga, sinčić i rodbina. Viktor Tunić uhićen je u listopadu prošle godine,

Dileru Viktoru Tuniću (50), koji se od listopada prošle godine nalazi u pritvoru jer je bio šef skupine trgovaca heroina i kokaina, nepoznati napadač jučer oko 2.10 sati ujutro bacio je ručnu bombu M-50 ili M-52 na balkon kuće u Branovečkoj cesti.

Bombu bacio s ceste

Geleri su oštetili pročelje i balkonsku ogradu, a od detonacije su popucala stakla na kući. Samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Naime, u prizemlju i podrumu kuće u tom su se trenutku nalazili članovi Tunićeve obitelji, 29-godišnja supruga B. J., njihov sinčić od godinu dana, rođaci I. M. (33) i Đ. T. (21) te B. T. (26), djevojka I. M. Napadač je bombu bacio s ceste i iste sekunde dao petama vjetra. Nije poznato je li bio sam ili je imao pomagače.

Viktor Tunić uhićen je u akciji Ragusa u kojoj su istražitelji pohvatali bandu od 17 dilera. Tunić, inače vlasnik lokala Monika, označen je kao predvodnik skupine u kojoj su bili i članovi njegove obitelji. U toj je akciji, među ostalima, osumnjičen i Leonardo Čibarić zvani Cope koji je u to vrijeme "pao" u Zadru s pola kilograma kokaina. Dakle, banda je i Jadran opskrbljivala narkoticima. Istražitelji su tada gotovo godinu dana pratili Tunićevu skupinu te ubacili agente koji su kupovali drogu od njegove "organizacije". Skupina je bila dobro povezana, ako ništa drugo, onda rodbinskim vezama, jer su policajci na kraju pohvatali članove čak triju obitelji koje su bile upletene u dilanje. Samo za primjer, uhićena je bila i Nada Cerić (58) koja je, prema optužnici, najmanje deset puta preprodavala drogu.

Rat zagrebačkih dilera

Zajedno s njom na optuženičkoj je klupi završio i njezin sin Jasmin. On je uhićen nešto prije, također zbog droge. Viktor Tunić je 2008. zajedno s nećakom Leonardom Gašijem (30) koji je radio u njegovu kafiću palicom pretukao dvojicu gostiju. Nećak je također završio s prijavom zbog dilanja. Je li ovaj napad povezan s obračunom dilera na zagrebačkim ulicama policija još istražuje. Tunić se nalazi u pritvoru, a sudski proces za akciju Ragusa još traje.

Ključne riječi

Komentara 19

UT
utatica
20:10 17.10.2010.

To su karamarkovi

ST
Stole1
01:01 18.10.2010.

Sve pošteni, vrijedni i religiozni jagnjevci

OB
-obrisani-
21:05 17.10.2010.

valjda nije imao M 59 ....hi hi hi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije