Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje

Prisvojili 1,4 milijuna kuna krivotvoreći službene isprave

'Slavonija01_22.05.2007 Pozega_ Vlado Zec u sudnici'
'Dusko Mirkovic'
25.10.2011.
u 15:10

Po nalogu Zeca i Kristić napravljeni su fiktivni računi na ime tvrtke Vodoprivreda za robu koja joj nije nikad isporučena i to u vrijednosti 1,950.528,24 kune

Nakon nekoliko odgoda danas je na Općinskom sudu u Požegi održana glavna rasprava na kojoj se sudi Vladi Zecu, bivšem predsjedniku uprave Kamen-Ingrada, Đurđici Kristić, članici uprave iste tvrtke, Ivanu Đurčeviću, bivšem direktoru Vodoprivrede, i Krunoslavu Periću, voditelju prodaje u Kamen Ingradu.

Optužnica koju je Općinsko državno odvjetništvo podignulo još prije četiri godine okrivljenicima stavlja na teret kaznena djela poticanja i krivotvorenja službenih isprava, prijevare u gospodarskom poslovanju te sklapanja štetnih ugovora. Na taj je način Kamen Ingrad 2004. godine pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 1,428.799,30 kn.

Naime, kako piše u optužnici, po nalogu Zeca i Krstić napravljeni su fiktivni računi na ime tvrtke Vodoprivreda za robu koja joj nije nikad isporučena i to u vrijednosti 1,950.528,24 kune. Takva fiktivna potraživanja Kamena prema Vodoprivredi koje  je potpisom i ovjerom priznao i direktor Ivan Đurčević prodana su Prvom faktoru koji je Kamenu nakon toga isplatio 80 posto iznosa, odnosno 1,428.799,30 kuna. Kako Prvi faktor od Vodoprivrede nije uspio naplatiti ta potraživanja te kako je Vodoprivredna u međuvremenu otišla u stečaj, Prvi faktor je prijavio potraživanja koja su mu osporena.

Na sudu je danas saslušan Ivan Mikić, stečajni upravitelj Kamen Ingrada od otvaranja stečaja 2006. do rujna prošle godine. On je kazao da je priznao potraživanja Vodoprivrede od Kamen Ingrada u iznosu koji je spomenut jer Kamen nikad nije isporučio robu Vodoprivredi koja je račun platila na temelju valjane dokumentacije, odnosno računa. Na idućem ročištu u studenom treba biti saslušan svjedok Valentin Vičić, nekadašnji direktor Prvog faktora u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

UT
utvara73
18:28 25.10.2011.

siromašan je onaj čovjek koji ima dosta a traži još, dao bog da imali pa nemali jer dok je netko ginuo netko se je na toplom i sigurnom bogatio.......oj Hrvatsko treba te zapaliti do temelja

VU
vucko
10:32 26.10.2011.

Kada bi pravili novi popis stanovnistva u Hrvatskoj po kategoriji\"postenih gradjana\" broj gradjana bi iznosio oko 100.000-Otpali bi mnogi politicari,lopovi,oni koji su primali mito i davali mito,ostalo bi tih 100.000 . ZALOSNO !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije