Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike štete

Prirodna nepogoda proglašena u cijeloj Brodsko-posavskoj županiji

Posljedice razornog nevremena u selima u okolici Slavonskog Broda.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
21.07.2023.
u 20:54

Odlukom se pozivaju svi oštećenici da prijave štetu nadležnim općinskim i gradskim povjerenstvima u pisanom obliku, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja odluke.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić proglasio je danas prirodnu nepogodu na području cijele Brodsko-posavske županije. 

Odlukom su obuhvaćene općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Rešetari, Sibinj, Sikirevci,  Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica, Vrbje, Vrpolje i gradovi Slavonski Brod i  Nova Gradiška.

Kako se navodi u odluci, uslijed olujnog nevremena, praćenog jakim udarima vjetra i obilnom kišom, a na pojedinim područjima i tučom, u srijedu, 19. srpnja na navedenom području nanesene su velike materijalne štete na građevinskim i infrastrukturnim objektima te poljoprivrednim kulturama, naročito na višegodišnjim nasadima voćnjaka i vinograda.

Odlukom se pozivaju svi oštećenici da prijave štetu nadležnim općinskim i gradskim povjerenstvima u pisanom obliku, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja odluke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije