Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD DOBRO Smetao im na sudu, a sad i kao privatnik?!

Primorcu zastupanje Croatije osiguranja!

05.03.2009.
u 19:38

Damir Primorac, mlađi brat ministra znanosti Dragana Primorca, otvorio je odvjetnički ured nakon što se prošle godine odlučio povući iz sudstva zbog velikog pritiska oko njegove kandidature za čelno mjesto Županijskog suda u Splitu.

Na meti kritike
Kako nam je tad najavio, odlučio se za sve tri “discipline”, uz kazneno pravo, kojim se kao sudac bavio desetak godina, kazao je da će se baviti i građanskim i trgovačkim pravom. I uistinu, poslovi su zaredali, Primorac mlađi postao je Hajdukov odvjetnik, a dobio je i zastupanje Hrvatskog ureda za osiguranje te Croatije osiguranja.

Takav (vrlo uspješni) poslovni odnos novopečenog odvjetnika Primorca ponukao je njegove stare kritičare da se jave. Nije mogao biti predsjednik suda da mu brata ministra netko ne bi optužio za nepotizam, ali sad je u redu da kao privatnik sklapa poslove s velikim državnim firmama?!

Odazvao se pozivu
– Kao prvo, Hrvatski ured za osiguranje nije državna tvrtka, već udruga osiguravajućih kuća. Croatia osiguranje jest državna, ali moj brat s tim nema nikakve veze. Sve što radim radim maksimalno transparentno, po identičnim uvjetima kao i kolege – kaže Damir Primorac.

Nekima su zasmetale i njegove poslovne reference. Bavio se isključivo kaznenim pravom, a sada zastupa u sporovima.

– Osnovao sam odvjetničko društvo s petero zaposlenih. Uz mene, tu je i dvoje odvjetnika i dvoje vježbenika s položenim pravosudnim ispitom, koji su isključivo u doticaju s građanskim i trgovačkim pravom – objasnio je situaciju Primorac.

O angažmanu u Hajduku kaže sljedeće: – Jednostavno sam se odazvao pozivu predsjednika Peroša, kojeg poznajem 30 godina. Rekao mi je da postoji potreba za još jednim odvjetnikom. Odvjetnik Vinko Radovani u Hajduku radi isključivo građansko i trgovačko pravo, a ja sam angažiran u predmetima prekršajnog prava i disciplinskih postupaka.

Autor sam dva članka o protupravnom ponašanju na sportskim natjecanjima, a usto sam i predsjednik arbitraže HNS-a, i to nešto više od dvije godine, pa i tu imam dodira sa športom. Sve su to razlozi zbog kojih sam se odazvao pozivu Hajdukova predsjednika Mate Peroša.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije