Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugo iščekivane poruke

Primila pismo koje je putovalo 83 godine, evo što je u njemu pisalo

Pisma
Foto: Thinkstock
03.07.2014.
u 19:00

Nakon više od 80 godina pismo je primila 69-godišnja Ann MacMichael

Pismo poslano iz Pittsfeilda u Massachusettsu putovalo je čak 83 godine do svog odredišta u Houltonu u Maineu. Pismo na devet stranica poslala je 1931. tada 23-godišnja učiteljica Miriam McMichael svojoj majci Dolleni koja je živjela u Pittsfieldu.

Nakon više od 80 godina to je pismo sada primila Dollenina unuka i Miriamina rođakinja, 69-godišnja Ann MacMichael. Ispričala je kako je po markici od dva centa odmah znala da je riječ o starom pismu, a rekla je i kako je ironično što se njezina teta u pismu ispričava majci, s kojom je bila vrlo bliska, jer joj je dugo trebalo da napiše i pošalje pismo, piše Centralmaine.com.

– Jedan od najboljih dijelova jest kada se ispričala što nije ranije pisala jer je znala da je majka iščekivala pismo cijeli tjedan, koje eto, nikada nije primila – ispričala je Ann MacMichael. – Rekla je: ''Nemam isprike, jednostavno se nisam toga primila i imam ti puno toga za reći'' – prepričava Ann što je napisano u pismu.

Ann je ispričala da su u pošti u Pittsfieldu pronašli pismo među jutarnjom poštom pa su kontaktirali poštara iz Skowhegana jer su znali da su McMichaelsi i MacMichaelsi prije 40 godina tamo odselili. Poštar je pismo predao Redu MacMichaelu koji ga je pak dao svojoj sestri Ann, koja živi u Cornvilleu. Ann je objasnila da je tijekom godina došlo do promjene u pisanju njihova prezimena (McMichael – MacMichael).

Na pismo je naišla Michelle Rowell iz pošte u Pittsfieldu dok je razvrstavala poštu. – Činilo se staro, ali je bilo u dobrom stanju. I rukopis na njemu je bio starinski – ispričala je Rowell i dodala da joj nije jasno kako se pismo odjednom pojavilo. Pretpostavlja da je bilo zametnuto u staroj opremi za razvrstavanje pošte, no ne zna točno gdje.

Ann MacMichael kaže da se obitelj nada da će netko s njima stupiti u kontakt i otkriti im kako to da se pismo pojavilo nakon toliko godina. – Nadamo se da će ovo netko pročitati i reći ''ja sam ga našao'' jer inače nikada nećemo znati što se zbilo – zaključila je Ann.

>> Kako prekidaju djeca: Pročitajte dječakovo pismo (bivšoj) curi

>> Nakon 28 godina poruka u boci iz Kanade doplivala do ušća Neretve!

>> Dubrovčanin pronašao poruku u boci, evo što u njoj piše!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije