Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER ODBACUJE NAVODE

Primao darove bogatih ljudi: Netanyahu ispitan drugi put u tjedan dana

Benjamin Netanyahu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.01.2017.
u 22:44

Netanyahu (67) je na premijerskoj dužnosti od 2009., nakon prvog mandata od 1996. do 1999.

Izraelska policija je u četvrtak drugi put u tjedan dana ispitala premijera Benjamina Netanyahua u vezi s darovima koje je navodno nezakonito primao od bogatih poslovnih ljudi, pisali su izraelski mediji.

Policija i Netanyahuov ured nisu htjeli komentirati te informacije.

Mediji su izvijestili da su istražitelji tijekom poslijepodneva stigli u premijerovu rezidenciju u središtu Jeruzalema radi drugog saslušanja nakon onoga u ponedjeljak koje je trajalo oko tri sata.

Istraga se vodi zbog darova koje je Netanyahu navodno primao od poslovnih ljudi, priopćilo je ministarstvo pravosuđa u ponedjeljak, bez drugih pojedinosti. Ukupnu vrijednost darova mediji procjenjuju na desetke tisuća dolara.

Glasila su usto pisala o drugoj istrazi pokrenutoj zbog ozbiljne sumnje u korupciju, ne navodeći druge potankosti.

Ove istrage su potaknule pitanja o mogućnosti da Netanyahu, bez suparnika na političkoj pozornici, bude optužen i prisiljen na ostavku.

Netanyahu odlučno odbija sve optužbe za nezakonito postupanje, opetujući da "od toga neće biti ništa jer nema ničeg". Optužuje svoje protivnike i dio medija da ga žele srušiti.

Netanyahu (67) je na premijerskoj dužnosti od 2009., nakon prvog mandata od 1996. do 1999. Na vlasti je već više od deset godina i mogao bi srušiti povijesni rekord Davida Ben Guriona, osnivača izraelske države, u duljini vlasti ako mandat dovede do kraja u studenom 2019.

>> Izraelski premijer primao darove poslovnih ljudi pa se našao pod istragom policije

Komentara 3

DU
Deleted user
23:32 05.01.2017.

Maneeee to rade drugi nikako''oni''.

SU
sudac21
07:32 06.01.2017.

Mesić je primio milione eura od "prijatelja"....još nije u zatvoru....

RO
robertbruckner
17:35 06.01.2017.

ha ha ha u prvom "mitu" dobio je jeftinije odijelo ha ha ha, pa to mogu svi napravit i kupit kad je jeftinije ko on hahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije