Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVENI

Prijevarom i krivotvorenjem došli do više od 1,5 milijuna kuna

rukovanje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
25.04.2016.
u 12:00

Voditelj gradilišta potpisivao je i ovjeravao privremene situacije premda mu je bilo poznato da sav materijal i radovi stvarno nisu ni nabavljeni ni napravljeni

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave i 67- godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, priopćila je danas PU dubrovačko-neretvanska.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 40-godišnjak, u svojstvu voditelja gradilišta jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, od kraja rujna 2008. do kraja lipnja 2012. godine potpisivao i ovjeravao privremene situacije premda mu je bilo poznato da sav materijal i radovi fakturirani u privremenim situacijama stvarno nisu ni nabavljeni ni napravljeni, dok se 67-godišnjak sumnjiči da je u svojstvu nadzornog inženjera za potrebe investitora svojim potpisom također ovjeravao privremene situacije, bez da se prethodno uvjerio da je sav fakturirani materijal postavljen, a fakturirani radovi i izvedeni. Time je spomenutom trgovačkom društvu pribavljena protupravnu imovinsku korist u iznosu od preko 1.500.000 kuna.

>> “Poduzetnici su vraćali poticaje, zauzvrat su trebali dobiti poslove”

>> U rujnu počinje suđenje Klemmu za izvlačenje novca i utaju poreza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije