Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do pet godina zatvora

Prijeti joj zatvor: Majka zlostavljala dvoje djece u središnjoj Hrvatskoj

Ilustracija zlostavljanja žene
Davor Puklavec/PIXSELL
27.10.2022.
u 11:20

Ako joj pravomoćno dokažu krivnju za kazneno djelo povrede djetetovih prava prijeti joj od jedne do pet godina zatvora dok je za neprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta propisana kazna zatvora do jedne godine.

Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je kako je 18. listopada 2022. u Virovitici, podignulo optužnicu protiv majke (41), inače hrvatske državljanke zbog počinjenih kaznenih djela povrede djetetovih prava odnosno zlostavljanja djeteta ili prisiljavanja djeteta na rad neprimjeren njegovoj dobi, prosjačenje ili drugo ponašanje štetno za njegov razvoj te zbog neprovođenja sudske odluke ili odluke Centra za socijalnu skrb za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina.

Okrivljenicu se tereti da je od rujna 2020. godine do svibnja 2022. godine u jednom gradu na području Virovitičko-podravske županije, kao majka dvoje djece starih 14 i osam godina, pristajući da negativno utječe na njihov psihofizički razvoj, unatoč upozorenjima voditeljice mjere stručne pomoći nadležnog centra za socijalnu skrb, počinila navedena kaznena djela.

Tereti se da je svojim postupanjem onemogućila normalni psihofizički razvoj djece i da nije provodila odluku o zaštiti dobrobiti djeteta i drugih ranjivih osoba zbog njegove dobi koju je odredio nadležni centar.

Ako joj pravomoćno dokažu krivnju za kazneno djelo povrede djetetovih prava prijeti joj od jedne do pet godina zatvora dok je za neprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta propisana kazna zatvora do jedne godine.

Video - Djevojčica (15) tukla majku u 3 ujutro jer joj nije dala na internet: Uzela čašu i pogodila je u glavu!

Komentara 1

BR
Brdina
12:08 27.10.2022.

Majka, molim vas ne koriste za ovakve monstrum ime MAJKA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije