Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozite djevojčici

Prijete maligne promjene pa Korina zbog rijetke bolesti mora u London

karolina
Foto: Privatni album
11.04.2016.
u 22:30

Liječenje će platiti HZZO, ali u obitelji Svoboda radi samo otac pa su prijatelji i mještani Jakšića organizirali akcije kojima bi se prikupio novac za ostale troškove

Teško nam je, naravno, kao što bi bilo teško svakom roditelju. Najviše nas muči neizvjesnost oko toga je li tu bolest moguće liječiti ili ne. Sve ćemo pokušati za dobrobit našeg djeteta – kaže Slaven Svoboda iz Jakšića kraj Požege, čija osmomjesečna kći Korina boluje od iznimno rijetke bolesti.

Naime, djevojčica je rođena s brojnim prirođenim melanocitnim nevusima koji joj prekrivaju cijela leđa te dijelove glave i trbuha. Budući da postoji mogućnost maligne transformacije, liječnici su je uputili na pregled i po mišljenje specijalista izvan Hrvatske.

Najboljim rješenjem pokazao se odlazak u jednu londonsku dječju bolnicu, kamo djevojčica sa svojim roditeljima treba otputovati 19. travnja.

Troškove liječenja podmiruje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, ali sve ostale troškove putovanja moraju podmiriti sami roditelji, koji osim Korine imaju još dvije kćeri u dobi od dvije i četiri godine. Budući da je zaposlen samo otac, svaka pomoć je dobrodošla. Njihovi su prijatelji i sumještani stoga organizirali više humanitarnih akcija, koncerata i zabava.

Pokrenuta je Facebook-stranica “Pomoć za Korinu”, a otvoren je i poseban žiroračun IBAN: HR2624020063103007638 u Erste & Steiermarkische banci na koji svi koji to žele mogu uplatiti svoje priloge.

– Veliko hvala svima na moralnoj i financijskoj podršci za našu Korinu. Ljudi su se pokazali kao veoma osjećajni i humani. Nadam se da će nas liječnici u Londonu usrećiti dobrim vijestima – kaže Korinin otac. 

>>Djevojčicu nitko nije htio posvojiti zato što je bolesna. Sada je naša sreća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije