Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne koncesiji

Prijete blokadom svih zračnih luka u zemlji

Pleso
Grgur Žučko/PIXSELL
28.11.2013.
u 19:51

Štrajkašima u Zagrebu, po načelu solidarnosti, priključit će se kolege u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli i Osijeku

Stožer za zaštitu interesa radnika zračnih luka Hrvatske, koji okuplja sindikate sa sedam aerodroma – Zagreb, Split, Dubrovnik Rijeka, Zadar, Pula i Osijek, na sastanku održanom u srijedu raspravljao je o događajima u Zračnoj luci Zagreb koja je u postupku davanja u koncesiju i pokušajima ograničavanja zakonom zajamčenog prava na provođenje industrijskih akcija, priopćili su iz stožera.

Sindikati iz zračnih luka pozivaju Sabor, Vladu i resorna ministarstva da hitno organiziraju sastanak kako bi se postigao konsenzus o upravljanju zračnim lukama te izradila nacionalna strategija razvoja zračnog prometa.

Stožer je osudio pokušaje bilo kakve represije prema radnicima i sindikatima koji na zakonit način ostvaruju svoje pravo na štrajk, kao krajnje mjere u legitimnoj borbi za unapređenje i zaštitu gospodarsko-socijalnih interesa radnika.

Sindikati okupljeni u stožer dogovorili su se da će zajednički djelovati u slučaju budućih industrijskih akcija, po načelu solidarnosti. Odnosno da će sljedeći put štrajkati u svim zračnim lukama. Ante Dujić, glasnogovornik stožera, pojašnjava da to znači da će se zagrebačkim štrajkašima u mogućim budućim štrajkovima priključiti kolege sa svih ostalih aerodroma, a to znači da će biti blokirane sve zračne luke.

Komentara 1

SI
sitnalov
20:23 28.11.2013.

Znam kakva je situacija na ZL Zagreb, često idem poslom, godinama. Radnici imaju dobro poznate plaće, većina njih se za vrijeme radnog vremena skriva po mračnim kutevima ili jednostavno odu s radnog mjesta bogtepita kuda. Socijalizam na najbolji način. Njima dobro, a kaj je aerodrom šupa i ruglo - baš ih briga. Dolaskom privatnog vlasnika, njihova medonosna šupa odlazi u povijest. Trebat će dobro raditi da zarade svoju plaću. Zato dižu halabuku, zbog ničeg drugog. Ispričavam se radnicima koji pošteno rade. Ima ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije