Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI FRANCUSKI ASTROLOG

Prije točno 457 godina umro je Nostradamus: Hoće li se ostvariti njegova proročanstva za 2023.?

Tatiana Bushlanova walks next to the ruins of her apartment block, demolished due to heavy damage, in Mariupol
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/3
02.07.2023.
u 18:44

Michel de Nostre-Dame rođen je 14. prosinca 1503. godine u Francuskoj. Medicinu je doktorirao u Montpellieru 1529., a bio je istaknuti liječnik za vrijeme epidemije kuge koja je vladala u južnoj Francuskoj

Prije točno 457 godina preminuo je Nostradamus, francuski astrolog koji se proslavio svojom knjigom Proročanstva, a brojna od njegovih predviđanja već su se ostvarila u povijesti. Pisane u u strofama od četiri stiha, ukupno 642, Proročanstva su predvidjela Francusku revoluciju, Napoleonova osvajanja, terore Adolfa Hitlera...

Inače, Michel de Nostre-Dame rođen je 14. prosinca 1503. godine u Francuskoj. Medicinu je doktorirao u Montpellieru 1529., a bio je istaknuti liječnik za vrijeme epidemije kuge koja je vladala u južnoj Francuskoj. Osim medicine, strast mu je bila i astrologija, a napisao je i astrološki almanah koji se pretiskuje i danas.

Objava knjige Proročanstva Nostradamusu je donijelo puno uspjeha jer se radilo o vrlo nesigurnom razdoblju punom kuge i ratova, zbog čega je ubrzo postao i dvorski astrolog Katarine Medici. Preminuo je u Francuskoj 2. srpnja 1566. godina, a interes za njegovim predviđanjima ostaje i danas. 

POVEZANI ČLANCI:

A Nostradamus je iznio i svoja predviđanja za 2023. godinu, u kojoj, ukratko, nema baš pozitivnih vijesti. Jedno od njegovih velikih predviđanja za 2023. je najava 'velikog rata', u kojoj se posebno ističe rečenica: ''Sedam mjeseci velikog rata, ljudi mrtvi zbog zla''. Brojni smatraju kako se to odnosi upravo na rat u Ukrajini koji bi mogao eskalirati u Treći svjetski rat.

Osim toga, Nostradamus je u svojim predviđanjima za 2023. spomenuo i ''nebesku vatru na kraljevskom zdanju'', a spominjao je i slijetanje čovjeka na Mars. Jedno od predviđanja koje bi moglo itekako biti moguće je ekonomska katastrofa, a Nostradamus je tako napisao da ''će se toliko dići bušel pšenice da će čovjek jesti svoje bližnje''.

>> VIDEO Mračna predviđanja Nostradamusa za 2023. godinu: 'Čovjek će jesti svoje bližnje'

Komentara 25

Avatar Crni labud
Crni labud
21:05 02.07.2023.

Dok baba Vanga ne potvrdi nula bodova. A ni braća Tarabići nisu za bacit. Tražimo pobjednika nove sezone večernjakovih zastrašujućih apokaliptičnih proročanstava. Prošle godine i nisu se baš proslavili.

KA
kantalonac
21:12 02.07.2023.

Koliko smo već puta nastradali po Nostradamusu, da bi ga trebali prozvati - Nastradamus.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:38 03.07.2023.

Ja čitao Nostradamusovu knjigu prije 40 godina. Do izdanja je sve pogodio, poslije ne piše, osim što je rekao da će u 21. st. zavladati komunizam i svjetski mir i blagostanje što će trajati 1000 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije