Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opkoljeno Sarajevo
Povratak na članak

Prije 30 godina počela najdulja opsada na tlu Europe nakon 2. svjetskog rata

Opsada Sarajeva počela je 5. travnja 1992. godine, a okončana je 29. veljače 1996. godine. Za to vrijeme oko 350 tisuća stanovnika bilo je izloženo svakodnevnoj vatri srpskih snaga.

Komentari 3

IL
ilustrator
10:45 05.04.2022.

koliko zla na prostoru bivše yuge učiniše velikosrbi, koliko zločina.... i danas perfidno govore..ne tražite da se ispričamo, nećemo ni mi vas to tražit!?

VL
FA
fajlpz
10:22 05.04.2022.

Svijete je li te imalo sramota?

VL
DU
Deleted user
09:02 05.04.2022.

Izgleda da Bosna i Sarajevo nisu bili interesanti Zapadu. O tom ratu i patnji se u EU, ali i u svijetu jako malo zna. Slično je i s ratom u HR, Vukovar, Zadar, Karlovac, Sisak i mnogim drugim manjim gradovima, koji se uglavnom ne spominju i većina građana EU gotovo da ništa ne zna o patnji domicilnog stanovništva.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.