Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U SPLITU

Prijava za učiteljicu i učenicu u OŠ Dobri

Tinka Zemunik
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
02.02.2016.
u 22:01

Iako je prema riječima svjedoka u napadu sudjelovao i drugi učenik, navodno rođak 14-godišnje učenice, on za sada nije prekršajno prijavljen

O tučnjavi koja se dogodila u splitskoj Osnovnoj školi Dobri između dvoje učenika sedmog razreda i nastavnice povijesti obaviještena je prosvjetna inspekcija. U Ministarstvo obrazovanja je stiglo i očitovanje ravnateljice škole Mirjane Dodig koja je navela da je do sukoba došlo za vrijeme odmora. Ravnateljica kaže da su o sukobu obavještene sve mjerodavne službe u Splitu i splitsko-dalmatinskoj županiji.

U splitskoj policiji potvrdili su da su zbog događaja koji se dogodio u OŠ Dobri podnijeli prekršajne prijave protiv dvoje ljudi. Prema neslužbenim informacijama prekršajno su prijavljene i učiteljica povijesti i 14-godišnja učenica koja ju je napala, a obje su prijavljene zbog drskog i nepristojnog ponašanja. Liječnička pomoć pružena je i jednoj i drugoj sudionici, te je utvrđeno da su lakše ozlijeđene.

Iako je prema riječima svjedoka u napadu sudjelovao i drugi učenik, navodno rođak 14-godišnje učenice, on za sada nije prekršajno prijavljen. U Sindikatu hrvatskih učitelja kazali su da, prema njihovim informacijama, nastavnica niti u jednom trenutku nije fizički povrijedila učenike.

>> Zbog dečka tukle vršnjakinju sve dok nije izgubila svijest

>> Pritiskao joj glavu sve dok nije počela vrištati

Komentara 7

Avatar punkufer
punkufer
14:34 03.02.2016.

Takve stvari se događaju jer mi kao društvo previše brinemo o nekakvim pravima nasilnika, zločinaca i idiota umjesto o njihovim žrtvama. Da škola može trenutno izbaciti nasilnika ovoga ne bi bilo. Ovako se mora zvati Policiju zbog osnovnoškolaca koji maltretiraju i druge učenike i nastavnike kojima su vezane ruke. Istovremeno kada roditelji maltretirane djece traže zaštitu od nasilnika proglašava ih se problematičnim, rasistima (kad se radi o Ciganima) i slično.

MS
mare_split
22:46 02.02.2016.

U kom heavy-metalcu ova nastupa? ...

CR
cronada
10:37 03.02.2016.

Doslo je vrijeme da svi ucitelji/ce trebaju imati redovitu edukaciju: kako postupiti u kriznim trenutcima i uopce kako raditi sa danasnjom mladom populacijom! To su drugacije generacija a ucitelji +/- rade po starim autoritovnom sistemu , to je pase! Samo Samo od sebe se ne rjesava nista!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije