Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB
Povratak na članak

Prihvati li sud žalbu B. Divjak, Hrvatski studiji se gase?

Sveučilište u Zagrebu izradilo je, kao “država u državi”, svoj prijedlog Zakona o visokom obrazovanju

Komentari 22

DU
Deleted user
14:05 22.01.2020.

podrška Hrvatskim studijima u borbi protiv ministrice koja je odavno prošlost te megauhljeba i parazita Ribića

VL
DO
domxerex
13:44 22.01.2020.

Ima tu više različitih interesa. Prvi je manje novca za dijelit na više djelova. Drugi je da neki tamo nemaju potrebni interes ili bolje reći nemaju željeni inters i to mi se trenutno čini kao najveći problem. Ima tu i problema oko konkurencije za studente sa nekim drugim društveno-humanističkim fakultetima koji su se protivili još osnivanju. Ima i onih kojima smeta naziv jer da se zovu jugoslovenski studiji sigurno bi tražili i dodatna sredstva za to. Iskreno ne bi me iznenadilo da je po srijedi i pitanje nečije osvete gdje je ministrica samo alat. Ono što znam je da u hrvatskoj 3/4 studenata studira na društveno-humanističkim studijima. Dakle svega studenata će se zaposliti i nešto proizvoditi. Ranije pomenute 3/4 će osnovati udruge za izvlačenje novca iz proračuna. Poredbe radi u EU su tek 1/4 studenti društveno-humanističkin studija a u naprednim brzorazvijajućim azijskim tigrovima 1/20, jer oni znaju tko proizvodi novac. Pametnom dosta da shvati kako bacamo novac školujuću buduće nezaposlene buntovnike bez razloga koji će propagirati i raditi protiv zemlje (samo zato jer je to cool i jako in u zemljama sponzorima njihove "napredne" ideologije) koja ih je školovala i koja daje novac njihovoj udruzi da mogu živjeti. Ukratko - kokošinjac od sveučilišta i ministarstva - dva sukobljena kokošinjca.

VL
DD
ddh
13:57 22.01.2020.

Naslov insuinira, kao da je presuda pala i da se Hrvatski studiji zatvaraju, a sudski termin jos nije niti poceo. A Zasto je to tako? Pa jednostavno taj fakultet se zove Hrvatski studiji, a ne srpski ili jugoslavenski studiji. Kod tih studija je jedini sto je sporno,ime Hrvatski studiji. Ali sto drugo ocekivati od komunistickih orjunasko-jugoslavenskih "novinarki i novinara". A to je sve po diktatu Iblerovog trga i Nevena Budaka. I od kada je to Ribic-komunjara taj, koji je mjerodavan za tumacenje zakona? Nebu proslo drugarice i drugovi.

VL
MK
mkinkognito
14:29 22.01.2020.

Hrvatski studiji su već neko vrijeme šaka u želudac onima koji hoće hrvatski studij a ne tamo nekog povjesničara koji pokazuje kako mrzi Hrvatsku i izborio se predavati Hrvatski jezik, ne smijem napisati tko je i tko ga protežira jer ću opet dobiti zabranu. Puno njih ne želi ni Borasa ni Barišića jer ne žele politiku osobito ne libelarnu i komunističku na sveučilište. Neki od protivnika bi htjeli kupleraj možda pod drugim imenom ali neki kabinet koji bi prakticiaro ono što je u kupleraju. Ribić vraća uslugu ministrici koja ga je ipak poduprla za vrijeme štrajka, Gdje je tu neovisnost sveučilišta u koliko odradi program po zakonu i po satnicama koje su sukladne normama. Ministrica izvrće riječi i odugovlači, osvećuje se barišiću jer je otkantao Jokića. A jedan Jokić od 70 do 75 je mene učio hrvatski. Ukoliko bi samo jedan "J" ispustio u školskoj zadaći cijela zadaća bi bila popravljena na ekavicu, njegov savjet je bio pratite televizoju Zagreb oni moraju govoriti Hrvatski, što tada nije bilo istina, govorili su po Novosadskom pravopisu, a ako sam pratio Beogradsku televiziju znao sam što nije Hrvatski. Nadam se kako će sud prepoznati sukob interesa kod ministrice i neće prihvatiti njenu žalbu, A ako prihvati neka Bog čuva Plenkovićevu vladu, osobito ministricu Divjak. Moglabi ipak smanjiti prepotenciju i malo se umirit jer sada već pretjeruje. I sve što je pravo nije i pravda, pravo su pisale interesne grupe.

VL
DU
Deleted user
13:45 22.01.2020.

najbolje je da krene od abecede....u ...abecedi neka ukine slovo ...h...

VL
Avatar white socks
white socks
16:49 22.01.2020.

Da se Hrvatski studiji ne zovu hrvatskim, Ribić i Divljakinja ne bi imali nikakvih primjedbi.

VL
TI
Tirano
14:03 22.01.2020.

Nije mi baš jasno kako je to Jokić tri i više godina radio na kurikulumu a Divjak je to učinila za 4 mjeseca?

VL
MA
max
13:58 22.01.2020.

Dokad će nam "počasni doktor" Bandić i rektor Boras gaziti hrvatske zakone?

VL
IV
IvoDivo
14:54 22.01.2020.

Drugarici divjak treba što prije nogom u guzicu. Ono što nije uspio sabor treba učinti Plenković.

VL
FA
faraon
17:51 22.01.2020.

Ma kavi su to Hrvatski studij fakultet?? Potpuno nelegalna institucija već godinama. Ako neko hoće sociologiju studirati neka upiše na Filozofskom.

VL
VL
v_l_a_d_o
08:05 23.01.2020.

Ukinuti tu kvazi naučnu glupost. Još jedna ekipa koja želi zaradjivati na hrvatovanju.

VL
DU
Deleted user
13:35 22.01.2020.

Divljak u ovom slučaju ne može nikako biti kriva jer inzistira na poštivanju Zakona. Jedini i isključivi krivac je rektor Boras.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.