Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ovac o diplomama

Prgomet: Nema ništa zbog čega bih se trebao stidjeti ili bojati

Drago Prgomet (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/4
18.01.2013.
u 14:05

Prgomet objašnjava da je razmišljao o odlasku u inozemstvo, pa je želio imati diplomu Medicinskog fakulteta u Zagrebu koja se u svijetu vrednuje više nego ona iz Banje Luke

– Sve što ću vam reći nije nepoznato. Dapače, svi ovi podaci izneseni su u nekoliko mojih javnih predstavljanja. Nije sramota roditi se u Bosni, ići u školu u Derventi, studirati u Banjoj Luci i u Zagrebu. Dakle, nema ništa zbog čega bih se trebao stidjeti ili skrivati ili bojati. Zanimljivo je da sumnje pobudi ako netko doktorira u 31. godini života, a normalno nam je da se diplomira u 40. godini – tvrdi Prgomet.

Smatram da svaka javna osoba treba dati informaciju o svom školovanju, stručnoj i akademskoj izobrazbi, poručio je danas zamjenik predsjednika HDZ-a dr. Drago Prgomet te novinarima uručio preslike svih svojih diploma koje dokazuju da je sve regularno u njegovu školovanju, suprotno napisima Slobodne Dalmacije koja propituje kako i jesu li njegove diplome valjane.

Prvi student u generaciji

– Kao prvi student u generaciji, s prosječnom ocjenom 8,70 diplomirao sam 1. listopada 1990. godine na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci, a mjesec dana poslije počinje moj pripravnički staž u MC Slavonski Brod. Godine 1992. počinjem sa specijalizacijom na ORL odjelima u Slavonskom Brodu i na Klinici Šalata koja je trajala četiri godine – objašnjava Prgomet te dodaje kako je 1993. godine upisao poslijediplomski studij iz ORL-a i MFK-a na Medicinskom fakultetu Zagreb na temelju potvrde o diplomiranju na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci, što je u skladu s tadašnjim uvjetima jer se diploma stečena prije rata u Banjoj Luci nije trebala nostrificirati.

– Iako nisam imao zakonsku obvezu za to, 1994. godine uputio sam dopis Medicinskom fakultetu u Zagrebu da dobijem od njih diplomu, i oni mi to odobravaju, no morao sam odslušati i položiti razliku 9. i 10. semestra – tvrdi Prgomet te objašnjava kako je tada razmišljao o odlasku u inozemstvo pa je želio imati diplomu Medicinskog fakulteta u Zagrebu koja se u svijetu vrednuje više nego ona iz Banje Luke, pa je to jedini razlog zašto je "ponovno" diplomirao medicinu, iako je u međuvremenu, 1995. godine magistrirao, a a iste, 1996. godine kada je završio doktorsku disertaciju dobio i diplomu Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Danas je, dodaje, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Osijeku, predstojnik Klinike za otorinolaringologiju KBC-a Zagreb, voditelj Katedre na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, urednik je i autor desetak udžbenika i monografija, objavio je 43 stručna i znanstvena rada s međunarodnom recenzijom, održao više od sto predavanja na kongresima te je predsjednik dva domaća i jednog međunarodnog tečaja.

"Nemam u planu nikakvu novu političku stranku"

Novinare je zanimalo kako je moguće da netko položi sve to u tako kratkom razdoblju te kako je uz sve stigao biti i u ratu. Naime, 1991. i 1992. godine bio je liječnik bojne, a poslije i načelnik saniteta. 

– Tih godina, kada sam magistrirao i doktorirao, bio sam u Glavnom sanitetskom stožeru, što je neborbeni sektor, i tada nisam bio na terenu za razliku od 1991. i 1992. kada sam bio u ratu – rasvjetljava Prgomet činjenice oko svoje karijere.

Novinare je zanimalo je li u to vrijeme dok je dobivao diplome bio član HDZ-a, no Prgomet tvrdi da je u HDZ došao tek 1996. godine kada je završio sa školovanjem. Ne misli, kaže, da mu smješta netko iz HDZ-a pokušavajući ga diskreditirati te ostaje u svojoj stranci u kojoj će se i dalje boriti za demokratizaciju stranke.

– Nemam u planu nikakvu novu političku stranku, kako neki tvrde, moje je opredjeljenje HDZ, a s Milanom Kujundžićem razgovaram kao kolega doktor – zaključuje Prgomet.

Glasnogovornik Medicinskog fakulteta Mario Cvek rekao je da svi potpisi profesora na diplomama koje je novinarima predočio Prgomet dokazuju da Medicinski fakultet u Zagrebu stoji iza svega što je Prgomet kazao.

>>Drago Prgomet prvo magistrirao pa tek onda diplomirao

>>Za Božić za stolom 32 Prgometa. I to je tek uža Dragina obitelj!

>>Predsjedništvo HDZ-a ribalo Prgometa jer je kritizirao Vasu

Komentara 46

Avatar mile ivancic
mile ivancic
16:38 18.01.2013.

Ono što je nekima nemoguće Prgometu je moguće! Kad su pitali premijera Pakistana Ali Buta kako je završio četiri fakulteta on je odgovorio, jednostavno! Ono što neki mogu drugi ne mogu. Oni koji nemogu isčudžavjuse i pitaju se da li je to moguće! Ta ljudi su različiti. Ta tako ih je Bog stvorio i talente podjeloio!

ST
story
16:41 18.01.2013.

Dans je bio zanimljiv Tv kalendar ,opisuje stanje na ovim prostorima prije 60ak godina a događanja su poput današnjih,e jesmo imi jadan narod ništa iz naše povijesti nismo naučili....

II
Iib
14:25 18.01.2013.

Pa otišao je u inozemstvo.U Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije