Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Prgomet: 'Ljuta' desnica ne može biti dio ovog HDZ-a

Naslovnica
Foto: Vecernji.hr
1/3
07.08.2016.
u 00:09

Povratnik u HDZ vjeruje da Andrej Plenković može preoblikovati stranku u umjerenu građansku desnicu. Nije mu žao što je bio dio Mosta jer ga smatra pozitivnim, te kaže kako je Milanoviću, na poznatom sastanku, rekao da ga neće podržati za premijera

Nakon 18 iznimno turbulentnih mjeseci, dr. Drago Prgomet naposljetku ulazi u mirnu luku, istu onu iz koje je ovaj ugledni liječnik i krenuo u politiku. Napustivši HDZ s funkcije zamjenika predsjednika stranke, priključio se Mostu nezavisnih lista, osvojio respektabilnu 21 tisuću glasova u Zagrebu, pa ga nakon afere Zavjesa ekspeditivno napustio, formirao HRID te se s pozicije predsjednika stranke posljednjih dana, na poziv novog šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, vratio izvoru. Naposljetku se odmara u Šibeniku, gdje smo i vodili ovaj razgovor, nakon što je prvi tjedan godišnjeg odmora proveo u operacijskoj dvorani. Poziv za pomoć ne želi odbiti, osobito kad su posrijedi bolesna djeca.

Samo desetak dana prije no što ste objavili povratak u HDZ izjavili ste kako ne razmišljate o bivšoj stranci i kako ste fokusirani na izbore sa strankom HRID. Što se to dogodilo tako iznenada da ste napravili veliki zaokret?

Kao predsjednik HRID-a tada sam mogao razgovarati samo na taj način, međutim u tom trenutku već sam vodio razgovore s gospodinom Plenkovićem. Poznajemo se pet-šest godina, uvijek smo doista iskreno i otvoreno razgovarali pa me nije iznenadio ni njegov poziv za povratak u stranku, ali nisam očekivao da će do toga tako brzo doći.

Ostale priče koje možete naći u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista:

- Petrovljev putni trošak 87.000 kuna

- Hrvatski model nije primjenjiv na Ukrajinu

- Boris Miletić: Nikada nismo gajili ideju teritorijalnog odvajanja Istre. Da, mi jesmo za decentralizaciju, ali unutar Hrvatske

- Babo se vraća

- Heroine: Pet lijepih šibenskih vatrogaskinja

- Zvjezdane staze se neće snimati u Hrvatskoj

- Melania Trump: Ljetovala na Pagu s roditeljima i njihovim kolegama iz Komunističke partije

>> Ogorčenje desnog krila stranke: Dio HDZ-a nezadovoljan povratnicima

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 46

KR
krmnazabrana
21:40 06.08.2016.

Drago, tek si došao i suzdrži se od komentara. Što ti imaš nama za reći koji lijepimo plakate za HDZ, već 25 godina? Sad ćeš ti nama pametovati. NIsam još ćuo od tebe dvije pametne, zato čkomi.

CA
carlo20
21:55 06.08.2016.

HDZ Prgometa treba staviti na deseto mjesto na listi, pa da vidimo koliko će preferencijalnih glasova dobiti. Tako će najbolje pokazati svoju snagu.

KL
klokun
21:36 06.08.2016.

Drago šverceru ti nemaš što tražiti u HDZ-i odi Milojici i tamo uvjetuj, ako budes na listi iznad desetog mjesta HDZ moj glas nema i svih nas ljute desnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije