Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO u teksasu

Preživio izlijetanje Lamborghinija sa staze pri brzini od 380 km/h

lamborghini (1)
screenshot You Tube
28.10.2010.
u 15:39

Lamborghini je izletio sa staze jureći 380 km/h, što ga je katapultiralo u zrak pa je nakon brojnih okretaja potpuno uništen.

Strašan prizor sledio je krv u žilama gledateljima na mitingu superbrzih automobila održanom u Teksasu. Naime, u utrci u kojoj je cilj bio postići što veću brzinu na jednoj milji staze, posebno dorađeni Lamborghini Gallard Superleggera (1900 konjskih snaga) izletio je sa staze. Riječ je o jednom od najbržih automobila na svijetu, koji ima gotovo četiri puta veću snagu od običnog Gallarda.

U trenutku kad je vozač Richard Holt počeo kočiti izbacivši i padobrane za usporavanje, zbog jakog udara bočnog vjetra, izgubio je kontrolu nad Lamborghinijem koji je izletio sa staze. Automobil je jurio 380 km/h, što ga je katapultiralo u zrak pa je nakon brojnih okretaja talijanska jurilica bila potpuno uništena.

Gledatelji su se pribojavali najgoreg kad su liječničke ekipe žurile prema Holtu. No Holt, kojem je noga zapela u vozilu, iz stravične nesreće izvukao se samo s modricama i ogrebotinama. Nakon što je izvučen iz olupine, odvezen je na pregled u obližnju bolnicu.

Četrdesetogodišnjeg Holta zapravo su spasili posebno ojačana kabina Lamborghinija, sportska sjedala i zračni jastuk.

Inače, na mitingu je pobijedio Bill Warner s motociklom Suzukijem Hayabusijem projurivši stazom brzinom od 447 km/h.

Komentara 9

XL
xlns
16:34 28.10.2010.

ma kojih nesretnih 1900 konjskih snaga??? meni se učinilo puno, na google sam za 6 sekundi našao koliko ks ima motor ... daj, ako ste već plaćeni da pišete članke, radite kako spada!!

DI
dr-ivek
16:58 28.10.2010.

28.10.2010. u 16:34h xlns je napisao/la: ma kojih nesretnih 1900 konjskih snaga??? meni se učinilo puno, na google sam za 6 sekundi našao koliko ks ima motor ... daj, ako ste već plaćeni da pišete članke, radite kako spada!! ########################################################### iznimno prilagođeni Lamborghini Gallard Superleggera... \"IZNIMNO PRILAGOĐENI\"! Tunirani..... Imaš i Viper-a sa 2500 konjskih snaga...ali naravno ....prilagođeni....

Avatar ludi kekec
ludi kekec
17:51 28.10.2010.

pa kamerman se i nije nešto proslavio.. u ključnom trenutku je odlutao u nebo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije