Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLETJELI NA NIZBRDICI

VIDEO Prevrnula se prikolica puna maturanata: U Puli zaprimljeno 14 osoba, troje će biti zadržano u bolnici

Foto: Istarski.hr
1/27
26.05.2023.
u 14:53

Norijada u Istri skoro je završila kobno za nekolicinu maturanata koji su se zaputili na proslavu u Prtlog pa izletjeli na nizbrdici iz traktora s prikolicom

Traktor s prikolicom pun maturanata koji danas slave Norijadu prevrnuo se jutros i sletio u provaliju kod Labina, a pet timova hitne medicinske pomoći i tri sanitetska vozila te specijalno vozilo za masovne nesreće poslano je na lokaciju nesreće.

Hitna je dosad istrijažirala ukupno 20 osoba koje su sudjelovale u nesreći, a ravnateljica Opće bolnice u Puli dr. Irena Hrstić naknadno je potvrdila kako su zaprimili 14 ozlijeđenih osoba, od kojih je troje zadržano u bolnici. Dvoje maturanata, doznajemo, nalazi se na trijaži u KBC-u Rijeka, gdje će im se utvrditi stupanj ozljeda

Očevid je započeo, potvrdila nam je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač, dodajući kako će se službeni uzrok nesreće utvrditi nakon što se obave razgovori sa svima koji su u tom trenutku bili prisutni. Radi se o maturantima iz Srednje škole Mate Blažina iz Labina koji danas slave Norijadu, prenosi Glas Istre. Učenici su tradicionalno krenuli iz Labina na proslavu u Prtlog nakon što su proslavili posljednji dan škole, no oko 10.40 sati došlo je do izlijetanja traktora s prikolicom. Istarski.hr također neslužbeno doznaje kako se prikolica prevrnula zbog otkazivanja kočnica na nizbrdici. 

>> GALERIJA Traktor s prikolicom punom maturanata prevrnuo se kod Labina

1/10

Na mjesto nesreće stigli su članovi JVP-a Labin s tri vozila, kao i članovi DVD-a Labin Rabac. Stigla je i policija, a pomoć su ponudili i pripadnici Crvenog križa u Labinu te mještani Prtloga koji su ponudili prijevoz. Osim dežurnih službi, stigli su i roditelji, kao i župan Boris Miletić, gradonačelnik Labina Valter Glavičić te načelnik stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevec. 

VEZANI ČLANCI:

Istarski župan Boris Miletić poručio je da je izbjegnuta velika tragedija. "Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad naodmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom nitko nije teže stradao, a lakše ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak", izjavio je istarski župan Boris Miletić za Hinu. 

>> VIDEO Maturanti se skupljaju na glavnome zagrebačkome trgu, ples i pjesma traju od jutra

 

Komentara 7

KU
Kujttim
12:39 26.05.2023.

Vozač nije ni krenuo u život, a već će vikend provesti u istražnom zatvoru.

JF
Jure_Francetić
16:25 26.05.2023.

Eeeh dabogda se prevrnula na me, prikolicaaa puna studenticaaa...

KI
kiseli
14:11 26.05.2023.

A ono bolje sad nego poslije proslave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije