Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Varaždina

Prevrnula se autocisterna, iscurio kancerogeni formalin

cisterna
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
04.02.2014.
u 13:15

Zasad je stanje stabilno i opasnosti nema, kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, Ivica Labaš.

Na istočnoj obilaznici u Varaždinu, jutros se prevrnula autocisterna iz koje je nakon toga iscurila manja količina formalina (otrovna vodena otopina plina formaldehida). U nesreći su dvije osobe ozlijeđene, a nadležni tvrde kako opasnosti za ljude i okoliš zasad nema.

Naime, vatrogasci koji su na teren izašli u roku od nekoliko minuta, začepili su tri oštećenja na cisterni iz kojih je curio formalin.

- Zasad je stanje stabilno i opasnosti nema, a čekaju se predstavnici ovlaštene tvrtke koju trebaju odabrati zajednički Inspekcija zaštite okoliša i policija, da dođu i saniraju oštećenja – kazao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, Ivica Labaš.

Do kada oštećenja ne budu u potpunosti sanirana, vatrogasci ostaju dežurati na terenu uz autocisternu.

Zasad se ne zna zbog čega je došlo do prevrtanja autocisterne, no neslužbena je informacija da je vozač izgubio kontrolu nad cisternom, udario u bankinu i sletio s ceste u odvodni kanal uz cestu. Očevid je u tijeku, a više informacija znat će se nakon obavljenog očevida.

Kolika je bila koncentracija formalina koji je curio iz autocisterne, zasad nije poznato.

Formaldehid je bezbojan otrovan plin oštra mirisa koji nadražuje sluznicu i dišne puteve. Otrovan je i kancerogen.

>>Izvrnuo se vagon cisterna, još dvije iskočile iz tračnica

>>Cisterna sa 29.000 litara plavog dizela survala se u dvorište

Komentara 2

AK
akil
18:25 04.02.2014.

Pa i slijepac vidi da je šofer vozio po mekanom dijelu ruba ceste i odvuklo ga u kanal.100% krivac je šofer i treba mu uskratiti voziti opasne terete i8 teška vozila.I lječnici daju potvrdu o sposobnosti svakom,važno je naplatiti i zato se i događa ovako nešto svaki dan.Sreća da nije bilo ljudi u blizini!

Avatar gladnijura
gladnijura
14:24 04.02.2014.

Da li je cisterna prevozila PLIN formaldehid ili njegovu otopinu u alkoholu i vodi što je onda TEKUČINA formalin koja ima veliku primjenu u proizvodnji plastike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije