Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesec borbe protiv ovisnosti

Preventivne akcije u Osijeku- Nula na dar!

Osijek
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
30.11.2014.
u 13:37

Ovom akcijom građanima je ukazano na štetnost prekomjerne konzumacije alkoholnih pića kao i na višestruke dobiti koje čovjek ima ukoliko se savjesno i odgovorno odnosi prema alkoholu.

U organizaciji osječkih klubova liječenih alkoholičara, a u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Osijek i Odjelom prevencije PU osječko – baranjske ovoga vikenda provedena je akcija pod nazivom NULA NA DAR.

Akcija je provedena u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a građanima kod kojih uporabom alkometra prilikom alkotestiranja nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi za uzvrat su kao prigodan dar dobivali bezalkoholno piće.

Ovom akcijom građanima je ukazano na štetnost prekomjerne konzumacije alkoholnih pića kao i na višestruke dobiti koje čovjek ima ukoliko se savjesno i odgovorno odnosi prema alkoholu.  U Osijeku je ovoga vikenda održana i humanitarna utrka pod nazivom Trčanjem protiv ovisnosti 2014. godine. Utrka, koju je organizirala koordinacije „Legiranje, ne drogiranje“, održana je u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotizma i ovisnosti o drogama.

Umjesto startnine prikupljali su se dobrovoljni prilozi koji su namijenjeni za pomoć Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štar.

Članovi koordinacije su PU osječko – baranjska, Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Gradsko društvo Crvenog križa, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko – baranjske županije, Centar za nestalu i zlostavljanju djecu Osijek, PRONI Centar, Udruga Ne-ovisnost, Klub liječenih alkoholičara Osijek, Savjet mladi Grada Osijeka, savjet mladih osječko – baranjske županije i Udruga studenata Medicinskog fakulteta.

>>Istraživanje pokazalo: Sve manje građana pije i vozi pod utjecajem alkohola

>>Gimnazijalci: Svi mi lako u trgovini kupimo pivo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije